Παρασκευή 29 Μαΐου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΟΛΗ ΤΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ

Δημιουργούνται, μεταξύ άλλων, τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων, aqua aerobic, κινητικής αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και τμήμα ΑμεΑ

Την επέκταση του διευρυμένου ωραρίου χρήσης των εθνικών κολυμβητηρίων της Θεσσαλονίκης (Ποσειδώνιο, Εθνικό, Νεάπολη), για όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν, αποφάσισε η διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΚΘ), μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο συγκεκριμένο ωράριο, αλλά και τα αιτήματα των πολιτών για τη διατήρησή του.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των ΕΑΚΘ, άμεσα θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων, aqua aerobic, κινητικής αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και τμήμα ΑμεΑ ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Οι αθλούμενοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς άθλησης στα κολυμβητήρια και να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο και από δερματολόγο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης των ΕΑΚΘ:

«Η Διοίκηση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΚΘ) κατέβαλε τα τελευταία χρόνια σοβαρές προσπάθειες για την αναβάθμιση των Εθνικών κολυμβητηρίων (Ποσειδωνίου, Εθνικού, Νεάπολης), ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους κολυμβητικούς συλλόγους να αθλούνται σε ασφαλές περιβάλλον και με αυξημένους κανόνες υγιεινής.

Η προσπάθεια αυτή αναγνωρίστηκε από όλη την κολυμβητική οικογένεια και από πλευράς Διοίκησης των ΕΑΚΘ δεν σταματά αλλά συνεχίζεται. Ήδη έχει γίνει αγορά νέων διαδρομών κολύμβησης, ενώ έχουν δρομολογηθεί νέες παρεμβάσεις για την ποιοτική αναβάθμιση των κολυμβητηρίων.

Πέρα από την εξυπηρέτηση των προπονητικών και αγωνιστικών αναγκών των συλλόγων, στόχος της Διοίκησης των ΕΑΚΘ είναι η παράλληλη εξυπηρέτηση των αναγκών άθλησης του κοινού με ασφάλεια, σε συνεργασία με τις ναυαγοσωστικές σχολές Μακεδονίας και ΝΑΒΕ.

Για τον λόγο αυτό, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση του κοινού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο διευρυμένο ωράριο χρήσης των Εθνικών κολυμβητηρίων Θεσσαλονίκης αλλά και τα αιτήματα συνδημοτών μας για τη διατήρησή του, ώστε να εξυπηρετούνται και οι εργαζόμενοι, η Διοίκηση των ΕΑΚΘ αποφάσισε την επέκταση αυτού του ωραρίου για όλη τη διάρκεια της φετινής σεζόν.

Το ωράριο αυτό είναι από τις 10:00 ως τις 17:00 τις καθημερινές για το Ποσειδώνιο και το Εθνικό κολυμβητήριο, καθώς το Σαββατοκύριακο διατίθενται για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των συλλόγων και για το κολυμβητήριο της Νεάπολης από τη Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00 ως τις 17:00 και το Σάββατο από τις 16:00 ως τις 18:00.

Αμεσα θα δημιουργηθούν τμήματα εκμάθησης κολύμβησης ενηλίκων, aqua aerobic, κινητικής αποκατάστασης μετά από τραυματισμούς και τμήμα ΑμεΑ ώστε να δοθεί η δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει και άλλες αθλητικές δραστηριότητες.

Οι αθλούμενοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες ασφαλούς άθλησης στα κολυμβητήρια και να έχουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο και από δερματολόγο».

Πληροφορίες

Ποσειδώνιο κολυμβητήριο: 2310428453

Εθνικό κολυμβητήριο: 2310203129

Κολυμβητήριο Νεάπολης: 2310200327

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ