Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ολοκληρώθηκε και συγκινεί το γκραφίτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού (φωτο+vid)

Το γκραφίτι που ολοκληρώθηκε ήταν μια πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη - Δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες Γιάννη Μπουζούκη και Θανάση Ευαγγελόπουλο.

Ολοκληρώθηκε και συγκινεί το εντυπωσιακό γκραφίτι στη μνήμη του Άλκη Καμπανού απέναντι από το σημείο που ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη έχασε τη ζωή του μετά από δολοφονική επίθεση που δέχθηκε αυτός και η παρέα του, στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Το γκραφίτι ήταν μια πρωτοβουλία των φίλων του Άλκη, ενώ δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες Γιάννη Μπουζούκη και Θανάση Ευαγγελόπουλου. Ευγενικοί χορηγοί είναι οι εταιρείες Stoiximan, Cosmoslac και σκαλωσιές Αστήρ.

Η τοιχογραφία απεικονίζει την εικόνα του Άλκη Καμπανού με δύο πλαίσια που αναγράφουν «Άλκη Ζεις» και «1-2-2022» που είναι η μέρα που ο 19χρονος φοιτητής δολοφονήθηκε από χούλιγκαν οπαδούς του ΠΑΟΚ. Παράλληλα υπάρχει η υπογραφή και της παρέας του Άλκη Καμπανού, όπου όλοι μαζί συνέθεταν μια αχώριστη παρέα 9 παιδιών.

Ακόμη ζωγραφισμένη είναι η λέξη #nomore και η έχει τοποθετηθεί ταμπέλα με το νέο όνομα της οδού Γαζή: Αλκιβιάδη Καμπανού.

Δίπλα ακριβώς είναι ζωγραφισμένο το μπουλντόγκ που συμβολίζει τους οργανωμένους οπαδούς του Άρη, που σύμφωνα με τους καλλιτέχνες δημιουργήθηκε για να προστατεύει τη μνήμη του Άλκη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, στο πλαίσιο του αγώνα Άρης-ΠΑΣ Γιάννινα, η θύρα των επισήμων του Κλεάνθης Βικελίδης θα μετανομαστεί ως Άλκης Καμπανός, στη μνήμη του νεαρού φιλάθλου του Άρη.