Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο ΑΠΘ για το «Στέκι» - ΜΑΤ απώθησαν φοιτητές που διαμαρτύρονται

Παρουσία ΜΑΤ ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στον χώρο που στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» του ΑΠΘ

Επεισόδια σημειώθηκαν στον προαύλειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στον χώρο που στεγαζόταν η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται εντός του ΑΠΘ απώθησαν  από τα σκαλιά μπροστά από τη ΣΘΕ προς την πλατεία Χημείου τα συγκεντρωμένα άτομα που υπερασπίζονται την κατάληψη. Οι φοιτητές  φωνάζουν συνθήματα κατά της εισόδου της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο και υπέρ της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό».



Μετά την έναρξη των σημερινών εργασιών, ομάδα φοιτητών που αντιτίθενται στη μετατροπή του κτηρίου της πρώην κατάληψης συγκεντρώθηκαν στο ΑΠΘ με σκοπό να διακόψουν τις εργασίες.

Νωρίτερα, δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν από το πρωί στο σημείο για την  έναρξη των εργασιών  εισήλθαν εντός του κάμπους και απέκλεισαν την πρόσβση στο σημείο,  περιορίζοντας τους συγκεντρωμένους μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών.

Η κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» εκκενώθηκε μετά από 34 χρόνια στις 31 Δεκεμβρίου 2021 από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: