Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΠΘ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (VIDS)

Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν με μολότοφ και πέτρες κατά των ΜΑΤ.

Επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος της πορείας διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη φοιτητικοί σύλλογοι και άτομα του αναρχικού χώρου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιστατικά αστυνομικής βίας εντός του ΑΠΘ το μεσημέρι και εν γένει την παρουσία ΜΑΤ εντός του campus.
 
Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή -δίπλα στη Σχολή Βιολογίας, όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη- με δεκάδες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρούσαν το σημείο, εντός του campus. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.
 
 
 
Οι κουκουλοφόροι εξήλθαν λίγο πριν τις 22:00 από το ΑΠΘ και επιτέθηκαν με πέτρες και αντικείμενα σε διμοιρίες και αστυνομικούς που του ακολούθησαν στην Καμάρα, στην οδό Δ. Γούναρη και στη Σβώλου, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ απάντησαν εκ νέου με ρίψη χημικών. Έχουν προσαχθεί τουλάχιστον 4 άτομα για τα επεισόδια.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Νωρίτερα, ομάδα κουκουλοφόρων προκάλεσε φθορές σε τραπεζικά υποκαταστήματα και σε εμπορικό κατάστημα σε κεντρικές οδούς της πόλης.