Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι 51 αντιεξουσιαστές

Κατηγορίες για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα απήγγειλε στους 51 η εισαγγελέας - Οι πράξεις θα προσωποποιηθούν κατά την ανάκριση.

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά τις επόμενες ημέρες ζήτησαν και πήραν οι 51 αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινοβραδινά επεισόδια με την αστυνομία στον Λευκό Πύργο. Μέχρι να παρουσιαστούν ενώπιον του 1ου ειδικού ανακριτή, παραμένουν υπό κράτηση.

Οι συλληφθέντες, 45 άνδρες και έξι γυναίκες, που συμμετείχαν το βράδυ της Τετάρτης σε αντιφασιστική πορεία, συνεπλάκησαν με αστυνομικούς που πήγαν να τους ελέγξουν επειδή έγραψαν συνθήματα στον Λευκό Πύργο και το Βασιλικό Θέατρο.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη - Τι κατέσχεσε η ΕΛΑΣ μετά τη συμπλοκή με αντιεξουσιαστές

Αργά το μεσημέρι, πέρασαν σήμερα το κατώφλι της εισαγγελέως ποινικής δίωξης που απήγγειλε σε βάρος τους κατηγορίες για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα. Σημειώνεται ότι οι διώξεις δεν είναι προσωποποιημένες και η προσωποποίηση των πράξεων θα γίνει κατά την ανάκριση.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι φθορά μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας τελεσθείσα από πολλούς (κακούργημα), απλή σωματική βλάβη, διακεκριμένη φθορά από κοινού πράγματος που χρησιμεύει για κοινό όφελος και σε καλλιτεχνικό μνημείο, παράνομη οπλοφορία (κατασχέθηκαν σουγιάς και μια μεταλλική ράβδος), διατάραξη ειρήνης και απείθεια καθώς αρνήθηκαν τη δαχτυλοσκόπηση.