Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υποψήφιος διδάκτορας καταγγέλλει ότι συνελήφθη ως ταραξίας (vid)

Ο συλληφθείς αναφέρει ότι ενώ πήγαινε στο Πανεπιστήμιο όπου εργάζεται, συνάντησε τα επεισόδια και έτρεξε για να προστατευθεί.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στα social media βίντεο από τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά από τη φοιτητική πορεία, όπου φαίνεται ένας υποψήφιος διδάκτορας του ΑΠΘ να συλλαμβάνεται τραυματισμένος, αφού όπως δηλώνει ο ίδιος στην κάμερα οι αστυνομικές δυνάμεις τον πέρασαν για ταραξία.

Πρόκεται για Κωνσταντίνο Παναγιώτου, υποψήφιο διδάκτορα της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο συγκεκριμένο video αναφέρει ότι πήγαινε στο Πανεπιστήμιο, όταν έπεσε πάνω στα επεισόδια που βρίσκονταν σε εξέλιξη εκείνη τη στιγμή. Ο ίδιος άρχισε να τρέχει προκειμένου να ξεφύγει κάτι που είχε σαν συνέπεια οι αστυνομικοί να θεωρήσουν πως συμμετείχε και αυτός στα επεισόδια και να τον συλλάβουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια προσπάθειας περιορισμού του από τους αστυνομικούς, χτυπήθηκε από άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το οποίο τράβηξε πολίτης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο, το πρόσωπο του υποψήφιου διδάκτορα είχε γεμίσει με αίματα.

Όταν μάλιστα λέει στους αστυνομικούς «με κοπανάτε κιόλας», εκείνοι του απάντησαν ότι «δεν σε χτύπησε κανένας», για να τους απαντήσει «σκόνταψα και έπεσα κάτω;».