Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καρέ καρέ το ντου κουκουλοφόρων με μολότοφ κατά των ΜΑΤ - Πεδίο μάχης το ΑΠΘ

Δείτε βίντεο από τον πετροπόλεμο και τις δεκάδες μολότοφ που έριξαν κουκουλοφόροι κατά των ΜΑΤ - Φωτιά στο Πολυτεχνείο, επιχείρησε ο «Αίαντας»

των Ισμήνης Μπαλαλέ και Θανάση Μυλωνά

Από σοβαρά επεισόδια στιγματίστηκε η Επέτειος του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το τέλος της πορείας, πολυπληθής ομάδα κουκουλοφόρων προχώρησε σε ρίψεις δεκάδων μολότοφ κατά αστυνομικών, αρχικά στο ύψος του εργοταξίου του Μετρό στο Σιντριβάνι και στη συνέχεια έξω από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ και στην Πολυτεχνική Σχολή.

Μετά την επίθεση, δεκάδες άτομα ταμπουρώθηκαν στον αύλειο χώρο του ΑΠΘ, τόσο στο ύψος της Αίθουσας Τελετών όσο και στην Πολυτεχνική Σχολή, και επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο και νέες ρίψεις μολότοφ, ενώ έβαλαν φωτιά σε αυτοσχέδια οδοφράγματα στο Πολυτεχνείο.

Διμοιρίες των ΜΑΤ απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης και επιχείρησαν να διασπάσουν τους κουκουλοφόρους μπροστά από την Πολυτεχνική.

Στο σημείο έσπευσε και η υδροφόρα Αίαντας της ΕΛΑΣ, προχωρώντας σε διαδοχικές ρίψεις νερού, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις κατέσβεσαν εστίες φωτιάς στο σημείο.

 

Οι ρίψεις αντικειμένων και βομβών μολότοφ συνεχίστηκαν μέχρι και λίγο πριν τις 22:00 στο ύψος της Πολυτεχνικής και της οδού που οδηγεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου αστυνομικοί προχώρησαν σε περίπου 15 προσαγωγές ατόμων.

Διαβάστε: Δείτε βίντεο από την προσαγωγή πέντε ατόμων για τα επεισόδια στο ΑΠΘ