Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία ότι 81χρονος ήταν πεσμένος για ώρες μέσα στα αίματα στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος (video)

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου για το συμβάν

Καταγγελία ότι ο 81χρονος παππούς της έμεινε για ώρες στο πάτωμα αιμόφυρτος και αβοήθητος στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» έκανε η εγγονή του ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με το MEGA, το συμβάν σημειώθηκε στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου και η εγγονή του καταγγέλλει ότι κανείς από το προσωπικό δεν έδωσε σημασία.

Όταν η εγγονή ηλικιωμένου  έφτασε στο νοσοκομείο βρήκε τον παππού της πεσμένο πίσω από την πόρτα του θαλάμου.

Ο 81χρονος, σύμφωνα με την καταγγελία της εγγονής του, έμεινε επί ώρες αβοήθητος.

Δείτε βίντεο:

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου

Ανακοίνωση εξέδωσε για το συμβάν και ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος», Οδυσσέας Κατσακάς. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο ηλικιωμένος ήταν συνεργάσιμος και ότι μία μέρα με την εισαγωγή του στο νοσοκομείο ο 81χρονος «χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης αδερφής, βρέθηκε σε καθιστή θέση στο πάτωμα, περίπου 3 μέτρα από την κλίνη του, είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς εξήγησε ότι είχε σηκωθεί και βάδισε ως το σημείο που βρέθηκε. Είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας και ως εκ τούτου υπήρχε μικρή ποσότητα αίματος στο πάτωμα και στο δεξί του πόδι στο σημείο που είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας».

Σύμφωνα με το νοσοκομείο ο ηλικιωμένος εξετάστηκε και δεν διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του.

«Η Διοίκηση γνωρίζει ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την παροχή βέλτιστης περίθαλψης στους ασθενείς, παρόλα αυτά έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος για τυχόν παραλείψεις», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο ασθενής Γ.Φ. 81 ετών προσεκομίσθη στο ΤΕΠ  του Γ.Ν.Θ. ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ το μεσημέρι της 15ης Ιανουαρίου, ημέρα Δευτέρα, λόγω αναφερόμενου εμπυρέτου από 3ημέρου. Εισήχθη για νοσηλεία με διάγνωση Γρίπη τύπου Α, διηθήσεις πνευμόνων και μέτριο επηρεασμό νεφρικής λειτουργίας στο πλαίσιο αφυδάτωσης.

Δεν ήταν διεγερτικός, δεν απασχόλησε καθόλου, και ήταν συνεργάσιμος στο πλαίσιο της ιατρικής εξέτασης. Τέθηκε κιγκλίδωμα προστασίας στην κλίνη του και έλαβε μικρές ροές οξυγόνου με απλή μάσκα στα 2-3 λίτρα/λεπτό.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, ώρα επισκεπτηρίου και μετά την παροχή νοσηλείας, χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα κλήσης αδερφής, ο ασθενής βρέθηκε σε καθιστή θέση στο πάτωμα, περίπου 3 μέτρα από την κλίνη του, είχε τις αισθήσεις του και ερωτηθείς εξήγησε ότι είχε σηκωθεί και βάδισε ως το σημείο που βρέθηκε. Είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας και ως εκ τούτου υπήρχε μικρή ποσότητα αίματος στο πάτωμα και στο δεξί του πόδι στο σημείο που είχε αφαιρεθεί ο φλεβοκαθετήρας.

Ειδοποιήθηκαν οι εφημερεύοντες ιατροί, εξετάσθηκε ο ασθενής και δεν βρέθηκαν θλαστικά τραύματα ή κακώσεις. Ο ασθενής τοποθετήθηκε στην κλίνη του, τέθηκαν εκ νέου κιγκλιδώματα, φλεβοκαθετήρας και ουροκαθετήρας.

Η Διοίκηση γνωρίζει ότι το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την παροχή βέλτιστης περίθαλψης στους ασθενείς, παρόλα αυτά  έχει ήδη αποφασίσει την περαιτέρω διερεύνηση του συμβάντος για τυχόν παραλείψεις».