Skip to main content

Ύπο κατάληψη από φοιτητές το κτήριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ (vid)

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, δεν τους επιτρέπεται να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου του Ιδρύματος

Υπό κατάληψη τελεί από φοιτητές το κτήριο της Πρυτανείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται γιατί, όπως λένε, δεν τους επιτρέπεται να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις της Συγκλήτου, κάτι το οποίο ζητούν εδώ και καιρό.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως έγραψε η Voria.gr, χθες Τρίτη δημιουργήθηκε μικροένταση όταν φοιτητές προσπάθησαν να παρέμβουν στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Διαβάστε - Απόπειρα φοιτητών να παρέμβουν σε e-συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΑΠΘ

Όπως κατήγγειλαν, όταν προσπάθησαν να παρέμβουν στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Συγκλήτου, όχι μονο δεν τους επετράπη, αλλά κλειδώθηκαν για περίπου δύο ώρες μέσα στο κτήριο της Πρυτανείας, την ώρα που υπήρχαν γύρω από το κτήριο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.



Σύμφωνα με τους φοιτητές, o πρύτανης του ΑΠΘ αρνήθηκε να απαντήσει στα αιτήματά τους, ενώ σύμφωνα με τους ίδιους «οι άνδρες της προσωπικής φρουράς του ή μπράβοι άρχισαν να επιτίθενται στους φοιτητές».

Ο κ. Παπαϊωάννου μιλώντας στο OPEN τόνισε ότι η συνεδρίαση της Συγκλήτου είχε ήδη ολοκληρωθεί τουλάχιστον μια ώρα πριν εμφανιστούν οι φοιτητές, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία, καθώς ήταν σε μορφή τηλεδιάσκεψης.



Σχετικά με τον εγκλωβισμό των μαθητών, είπε ότι οι πόρτες, όπως είπαν και οι φοιτητές, ήταν ήδη κλειδωμένες και διερωτήθηκε πως κατάφεραν να εγκλωβιστούν μέσα.

Σε ό,τι αφορά τους «μπράβους», ο πρύτανης του ΑΠΘ ανέφερε ότι πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονται στη φύλαξη μέσω εργολαβίας του Πανεπιστημίου και συνέδραμαν για υγειονομικούς λόγους.

Ο κ. Παπαϊωάννου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο.