Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Kρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν στο Γ΄Σώμα Στρατού

Θετικά κρούσματα κορωνοϊού διαγνώστηκαν σε στρατιώτες του Γ΄Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη - Ιχνηλάτηση στις στενές επαφές, test ζητούν οι κληρωτοί

Kρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε κληρωτούς στρατιώτες του  Γ΄Σώματος Στρατού που στεγάζεται επί της Λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, στη μονάδα του Τάγματος Υποστηρίξεως, δύο στρατιώτες μετά από διαγνωστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή βρέθηκαν θετικοί, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στις τάξεις των συναδέλφων τους.

Ένας εκ των νοσούντων εκτελούσε υπηρεσίες στο ΚΨΜ της μονάδας του, ενώ ο δεύτερος εκτελούσε υπηρεσία εστιάτορα στα μαγειρία του στρατοπέδου τις ημέρες που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες της Voria.gr, από μεριάς της ηγεσίας του στρατοπέδου πραγμαποιήθηκε ιχνηλάτηση και τεστ στις στενές επαφές των κρουσμάτων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Μερίδα των οπλιτών του στρατοπέδου όμως ζητούν να πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους διαμένοντες και εργαζόμενους του στρατοπέδου, καθώς τα κρούσματα λόγω της θέσης του στην υπηρεσία ήρθαν σε άμεση επαφής με σχεδόν όλο το στρατόπεδο.

Την επόμενη ημέρα, υπογραμμίζουν πηγές στη Voria.gr, όσοι εκτελούσαν υπηρεσία μαζί με το θετικό κρούσμα στα εστιατόρια έφυγαν με εντολή των ανωτέρων τους από το στρατόπεδο. Παράλληλα, αν και τα περισσότερα μέτρα προφύλαξης τηρούνται, σημειώνεται πώς αρκετοί στρατιώτες δεν τηρούσαν ευλαβικά τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (π.χ. μάσκες) πριν την εκδήλωση των κρουσμάτων.