Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Με μία ενότητα αφιερωμένη στην ένδυση και επιδείξεις μόδας το περίπτερο του ΒΕΘ στη φετινή ΔΕΘ

Το ΒΕΘ διοργανώνει για πρώτη φορά, μία ειδική θεματική ενότητα για την ένδυση, την υπόδηση και τα αξεσουάρ, στο περίπτερο 16, το Thessfashion, στο οποίο θα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της μόδας

Σχεδιαστές μόδας και πετυχημένες επιχειρήσεις ενδυμάτων, υποδημάτων και αξεσουάρ ενώνουν τις δυνάμεις  τους δίνοντας το δυναμικό παρών στην ειδική, κλαδική συμμετοχή που διοργανώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 87ης Διεθνούς Έκθεσης, που θα διαρκέσει από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Το ΒΕΘ διοργανώνει για πρώτη φορά, μία ειδική θεματική ενότητα για την ένδυση, την υπόδηση και τα αξεσουάρ, στο περίπτερο 16, το Thessfashion, στο οποίο θα συμμετέχουν ηχηρά ονόματα της μόδας.
 
Στόχος του ΒΕΘ είναι  η προβολή και ενίσχυση της εξωστρέφειας των εν λόγω κλάδων μέσα από μια σειρά events, στα οποία θα συμμετέχουν επιχειρήσεις - μέλη, στην πλειονότητα τους, του ΒΕΘ, αλλά και επιχειρήσεις - μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, του Επιμελητηρίου  Κοζάνης και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρωτότυπο εγχείρημα του ΒΕΘ είναι περί τις 40, ενώ τα τμ που θα καταλαμβάνουν αγγίζουν τα 1.600.

Στο πλαίσιο του  Thessfashion, θα πραγματοποιηθούν  επιδείξεις μόδας, ανοιχτές για το κοινό, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου (γυναικείο, αντρικό ένδυμα, υπόδημα και αξεσουάρ) και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου (παιδικό ένδυμα).

Στη διοργάνωση συμμετέχουν μεγάλα ονόματα του χώρου όπως οι: Tassos Mitropoulos, Χρύσα και Έλενα Δραγώνα, Άννα Σαμούκα, Mischalis Atelier, ACCESS FASHION, Bill Cost, MRT MARTINI Energy, Stefan , Williams Denim, For Your Fashion, Alter Ego,  ΕVA MARKOR, Paul Christophe, Energiers, Serafino- Mamma Natura, TONY COOPER, Walkme, Pick a Blue, Chrisper, Romba’s, Δερμάτινα M&G, Μonzouzou, ΑΝΑΣΤΑΖΙΑ, Oratia, By Lazaros Savvidis, Κομπολόι Άρτ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια του πολλά υποσχόμενου περιπτέρου, θα πραγματοποιήσει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τσιτσικώστας, καθώς η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της ΠΚΜ. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στη 1.30.

Η συμμετοχή του ΒΕΘ στο περίπτερο 2

Το ΒΕΘ πέραν της ειδικής συμμετοχής που διοργανώνει στο περίπτερο 16 συμμετέχει και στο περίπτερο 2 ενώνοντας τις δυνάμεις του για μια ακόμη χρονιά με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο της συμμετοχής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων.

Η βιοτεχνία με τη συμμετοχή των τριών αμιγώς βιοτεχνικών επιμελητηρίων της χώρας δίνει ένα ισχυρό στίγμα για την ανασυγκρότηση της βιοτεχνικής παραγωγής, η οποία συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα εγκαίνια του περιπτέρου 2 θα  πραγματοποιήσει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στις 12.30, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας.