Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Μπλόκο στον περιφερειακό στα φορτηγά - Υποχρεωτικό να είναι εφοδιασμένα με αλυσίδες όλα τα οχήματα

Έκτακτα μέτρα σε ισχύ σήμερα λόγω επικείμενης χιονόπτωσης - Τι πρόκειται να ισχύσει

Σε πλήρη επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη ενόψει της επικείμενης έλευσης του χιονιά σήμερα και αύριο, όπως φαίνεται από τα μετεωρολογικά μοντέλα.

Διαβάστε: Θα δει η Θεσσαλονίκη άσπρη μέρα; Τα δύο σενάρια για τον χιονιά που θα πολιορκήσει την πόλη

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από σήμερα Σάββατο στις 14.00, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία παντός είδους φορτηγού αυτοκινήτου με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρους άνω του 1,5 τόνου, καθώς και όλων των λεωφορείων, επί της Περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης, από το ύψος του Κόμβου Κ-13 (Νοσοκομείο Αγ. Παύλος) έως το ύψος του Κόμβου Λαχαναγοράς. Το μέτρο πρόκειται να ισχύσει μέχρι και την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Από την απαγόρευση φυσικά εξαιρούνται τα οχήματα έκτακτης ανάγκης (Ε.Κ.Α.Β., Π.Υ. κλπ.), τα οχήματα οδικής βοήθεια, τα οχήματα που μεταφέρουν αλάτι, τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους οχήματος που δεν είναι εφοδιασμένο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εξαιρούμενων των οχημάτων τα οποία φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα), εκείνα που φέρουν ειδική σήμανση του «αλπικού» συμβόλου και χαρακτηριστικό Μ+S.
 
Το εν λόγω μέτρο ισχύει από τις  14:00 του Σαββάτου (20-01-2024) και αφορά σε όλα τα οχήματα που κινούνται σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Νομός Θεσσαλονίκης).

Φωτογραφία αρχείου