Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Να δημοσιοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα εργασιών του Flyover, συμφωνούν Περιφέρεια και ΠΑΣΟΚ

Οι δύο πλευρές έθεσαν ως «ύψιστη προτεραιότητα τη δημοσιοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων στις διάφορες φάσεις κατασκευής του έργου, ως συνοδά στοιχεία της σύμβασης του έργου»

Σειρά κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν στην κατασκευή του Flyover έθεσε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής που συναντήθηκε το μεσημέρι με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων της ΠΚΜ Πάρι Μπίλλια.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, υπεύθυνος τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας, ο εκπρόσωπος τύπος του Κινήματος κ. Θανάσης Γλαβίνας, ο Τομεάρχης Υποδομών και Διευθυντής του Βουλευτικού Γραφείου του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης, ο Γραμματέας της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης του Κινήματος κ. Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης και ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» κ. Χρήστος Παπαστεργίου επισήμαναν «τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται από τις πρόδρομες εργασίες του Flyover και έθεσαν ως ύψιστη προτεραιότητα τη δημοσιοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων στις διάφορες φάσεις κατασκευής του έργου, ως συνοδά στοιχεία της σύμβασης του έργου».

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, υπεύθυνος τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής κ. Απόστολος Πάνας υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απευθύνεται για ενημέρωση θεσμικά στους φορείς, πριν προχωρήσει σε κοινοβουλευτικό έλεγχο».

Ο Τομεάρχης Υποδομών και Διευθυντής του Βουλευτικού Γραφείου του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη κ. Δημήτρης Σαρηγιάννης υπογράμμισε την ανάγκη να δημοσιοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα του έργου, από το οποίο καθορίζονται οι προθεσμίες ολοκλήρωσης των επιμέρους εργασιών προκειμένου να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος εξέλιξης του έργου και οι πιθανές παρατάσεις στις προθεσμίες ανά στάδιο εργασιών. Επιπλέον, ζήτησε ενημέρωση σχετικά με τις προθέσεις της Περιφέρειας όσον αφορά στο έργο του Εξωτερικού Οδικού Δακτυλίου, το οποίο έχει ανατεθεί με ΦΕΚ στην «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» κ. Χρήστος Παπαστεργίου, που είχε αιτηθεί «άμεσα ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το Flyover», συμφώνησε η σύγκληση του οργάνου για το θέμα, να μετατεθεί χρονικά, προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις στους προβληματισμούς που έθεσε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ευχαρίστησε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ για το ενδιαφέρον τους και σημείωσε: «...το αρμόδιο υπουργείο να δημοσιοποιήσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όχι μόνο της ημερομηνίας περάτωσης και ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου αλλά ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα βήμα-βήμα, για όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν και  πότε αυτές θα πρέπει να ολοκληρωθούν...».

Για τον Εξωτερικό Οδικό Δακτύλιο διευκρίνισε ότι είναι θετικός και είναι ένα έργο που μπορεί να εξεταστεί σε μελλοντική φάση, καταλήγει η ενημέρωση.