Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέα επενδυτική ευκαιρία η all inclusive μίσθωση ακινήτων

Άνοιξε τις πύλες του το Hybrid Two στη Θεσσαλονίκη - Μίσθωση διαμερισμάτων για περιορισμένο χρονικό διάστημα σε νεαρά άτομα

Σε τάση φαίνεται πως εξελίσσεται η all inclusive μίσθωση ακινήτων, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μάξιμουμ για ένα χρόνο, με τη ζήτηση να αρχίζει να καταγράφεται πέρα από την πυρίκαυστη ζώνη και στα ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Τέσσερα νέα διαμερίσματα, τα οποία νοικιάζονται με τη μέθοδο της all inclusive μίσθωσης, προστέθηκαν στο κτήριο της οδού Επισκόπου Αμβροσίου 5, στην περιοχή της πλατείας Αντιγονιδών, όπου ήδη λειτουργεί το Hybrid One. Το μικρό «αδερφάκι» του, το Hybrid Two, το οποίο ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστούγεννων, προσφέρει διαμερίσματα 50 τμ, τα οποία διαθέτουν σαλοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τουαλέτα, αποθηκευτικούς χώρους και μπαλκόνια εμπρός και πίσω. Μάλιστα τα διαμερίσματα έχουν ήδη νοικιαστεί, γεγονός που καταδεικνύει το ενδιαφέρον για αυτού του τύπου τις μισθώσεις.


 
Το Hybrid Two βρίσκεται στον 6ο όροφο του κτηρίου, που κατασκευάστηκε στο τέλος του 1960 και στο παρελθόν αποτελούσε ραφείο – showroom γνωστής βιοτεχνίας ετοίμων ενδυμάτων.


 
Η ομάδα των EPM Design | Construction | Development και Simitsoglou Construction, που έχει υλοποιήσει και άλλα αντίστοιχα projects, έβαλε τη σχεδιαστική της υπογραφή, όπως συνέβη και στην περίπτωση του Hybrid One. Το Hybrid One διαθέτει 12 διαμερίσματα, τα οποία έχουν πουληθεί σε Έλληνες επενδυτές, που διέβλεψαν τη νέα ευκαιρία της all inclusive μίσθωσης ακινήτων, η οποία όπως όλα δείχνουν αποτελεί τη μετεξέλιξη του Αirbnb, που για πολλούς αρχίζει και φθίνει.



Τι είναι η  all inclusive μίσθωση ακινήτων;

Η διαφορετικότητα της all inclusive μίσθωσης έγκειται στο ότι οι λογαριασμοί (ΔΕΗ, νερό, κοινόχρηστα, τηλέφωνο) συμπεριλαμβάνονται στο μίσθωμα καθώς και στο ότι, ο ενδιαφερόμενος ενοικιαστής μπορεί να νοικιάσει το διαμέρισμα από δύο - τρεις μήνες έως και ένα χρόνο, να φύγει νωρίτερα αν το επιθυμεί και προπάντων να ξεκινήσει τη διαμονή του μόνο με τις βαλίτσες του στο χέρια, χωρίς την έννοια της επίπλωσης και των όποιων συνδέσεων (ΟΤΕ, ΔΕΗ κτλ).



Το target group που επιλέγει τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είναι άτομα νεαρής ηλικίας, ζευγάρια, εργαζόμενοι που έρχονται στη Θεσσαλονίκη, για ένα project, άρα ο χρόνος που θα παραμείνουν είναι συγκεκριμένος και βραχύς, φοιτητές.
 
Όπως επισημαίνει  μιλώντας στη Voria.gr, o Αντώνης Σεμερτσίδης, εκ των ιδρυτών της EPM, αρχιτέκτονας και ελεγκτής δόμησης, το ενδιαφέρον για την κατασκευή χώρων που θα λειτουργήσουν με τη μορφή της all inclusive μίσθωσης, είναι έντονη με αποτέλεσμα η εταιρεία του να βρίσκεται σε συζητήσεις, με Έλληνες επενδυτές, αλλά και ιδιοκτήτες ακινήτων προκειμένου να αναλάβει και άλλα αντίστοιχα projects με αυτά των Hybrid One και Two.  Xαρακτηριστικό είναι πως  οι συζητήσεις αφορούν κτήρια που βρίσκονται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, που υπάρχει πληθώρα βιοτεχνικών ακινήτων, αλλά και στην περιοχή της Μαρτίου.   



Πάντως όπως εξηγεί ο κ. Σεμερτσίδης «η μετατροπή πρώην βιοτεχνικών ή γραφειακών χώρων σε κατοικίες αποτελούν έργα με μεγάλες προκλήσεις, καθώς τόσο η μελέτη και αδειοδότηση τους, όσο και τα κατασκευαστικά ζητήματα, απαιτούν υψηλή τεχνογνωσία και ιδιαίτερους χειρισμούς».