Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Νέος γύρος έντασης στο ΑΠΘ - Επεισόδια μπροστά από τη Φιλοσοφική (φωτο+vid)

Ομάδα ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στα γραδίσια της Φιλοσοφικής πέταξε πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ - Χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Νέος κύκλος επεισοδίων ξέσπασε στον χώρο ανάμεσα στο κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής και την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λίγο μετά τις 3.

Ομάδα ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στα γραδίσια της Φιλοσοφικής πέταξε πέτρες κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ που βρίσκονταν στον χώρο, ενώ αυτές απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα τα άτομα να απομακρυνθούν.

Παράλληλα, οι φοιτητικοί σύλλογοι παραμένουν μπροστά από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ, όπου και πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Διβάστε σχετικά - Θεσσαλονίκη: Έσπασαν ρολά και τζαμαρίες στην Πρυτανεία του ΑΠΘ (φωτο+vid)

Λίγο νωρίτερα, ομάδα ατόμων οδηγήθηκε προς την πρυτανεία και έσπασαν τα ρολά αλλά και τις τζαμαρίες του κτηρίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν με τα άτομα να κινούνται προς τη Φιλοσοφική.

Διαβάστε επίσης - Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Επεισόδια και χημικά μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ στη ΣΘΕ-Μία προσαγωγή (vid)

Λίγο πριν τις 2 άτομα και φοιτητές που αντιτίθενται στην παρουσία της αστυνομίας στο campus αλλά και υποστηρίζουν την πρώην κατάληψη πέταξαν πέτρες και αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που βρίσκονται κοντά από την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό». Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Παράλληλα, ένα άτομο προσήχθη από τις αρχές κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.