Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο μαγικός κόσμος των σκύλων αποκαλύπτει τα μυστικά του στη ΔΕΘ-HELEXPO (φωτο+video)

Άνοιξε τις πύλες του το Discover Dogs Festival, το διήμερο φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στους πιο πιστούς συντρόφους του ανθρώπου

Τα μυστικά του μαγικού κόσμου των σκύλων αποκαλύπτονται στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιείται από σήμερα το διήμερο φεστιβάλ Discover Dogs Festival.

Μικροί και μεγάλοι με τα κατοικίδιά τους γέμισαν ασφυκτικά το περίπτερο 5 της ΔΕΘ όπου φιλοξενείται η πρωτότυπη αυτή διοργάνωση, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και στην ενημέρωση του κοινού σε θέματα ευζωίας του σκύλου, κοινωνικής ευθύνης, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων κηδεμόνων, μέσα από συμμετοχικούς ερευνητικούς τρόπους μάθησης και διεπιστημονική διάσταση.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς για τον πιο πιστό σύντροφο του ανθρώπου παρουσιάζονται παράλληλα με παιχνίδια, ειδικές παρουσιάσεις και δράσεις για όλη την οικογένεια. Τροφές και λιχουδιές για σκυλιά όλων των ηλικιών, πρωτότυπα αξεσουάρ, αλλά και είδη καλλωπισμού εκτίθενται σε όλον τον εκθεσιακό χώρο. Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται όλες οι καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρονται στους τετράποδους φίλους, καλλωπισμού και εκπαίδευσης, καθώς και οι δράσεις φιλοζωϊκών σωματείων που προωθούν τις υιοθεσίες. Στο φεστιβάλ μπορεί κανείς επίσης να δει σπάνιες και ιδιαίτερες φυλές σκύλων, όπως ο ηπειρώτικος μολοσσός.

Image

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο οργανωτής του φεστιβάλ, Βασίλης Γουλιέλμος, ειδικά καταρτισμένοι επαγγελματίες δίνουν χρήσιμες συμβουλές για την εκπαίδευση και πρωτίστως την αρμονική συμβίωση του κηδεμόνα με τον σκύλο του. Σήμερα και αύριο το απόγευμα, εξάλλου, θα γίνει παρουσίαση και ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων της ΕΛΑΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης θεατροπαιδαγωγικά παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και face painting.

Το φεστιβάλ θα λειτουργεί το Σαββατοκύριακο με ωράριο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητη προϋπόθεση για την είσοδο των σκύλων είναι να φέρουν microchip και να έχουν ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας.

Image
Image
Image
Image
Image