Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο παράδεισος των συλλεκτών είναι για δύο μέρες στη ΔΕΘ (φωτο)

Στην έκθεση – παζάρι «Συλλεκτική EXPO 2023» παρουσιάζονται νομίσματα, γραμματόσημα, μετάλλια, βιβλία και άλλα παλαιά αντικείμενα και έργα τέχνης

Συλλεκτικά αντικείμενα μέσα από τα οποία απεικονίζεται η νεότερη ιστορία της Μακεδονίας και της Ελλάδας εκτίθενται στην έκθεση – παζάρι «Συλλεκτική EXPO 2023», που φιλοξενείται το Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ- HELEXPO.

Περίπου 30 ιδιώτες και επαγγελματίες εκθέτουν νομίσματα, γραμματόσημα, μετάλλια, παράσημα, καρτ ποστάλ, φωτογραφίες, παλαιά βιβλία, τηλεκάρτες, παιχνίδια, βιβλία, ρολόγια, φωτογραφικές μηχανές, βινύλια και κάθε είδους συλλεκτικά αντικείμενα και έργα τέχνης στον χώρο του περιπτέρου της πρώην Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδος, στο γυάλινο κτήριο απέναντι από τον Πύργο του ΟΤΕ. Μεταξύ των συλλογών ιστορικών κειμηλίων που ξεχωρίζουν είναι αυτή που περιλαμβάνει 30 βραβεία και μετάλλια, τα οποία απονέμονταν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης από το 1927 έως το 1970. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζουν τα ντοκουμέντα, τα βιβλία και το αρχειακό υλικό που αφορά κυρίως τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Η έκθεση τράβηξε από τις πρώτες ώρες λειτουργίας της το ενδιαφέρον το κοινού και ιδιαίτερα όσων αγαπούν τα συλλεκτικά αντικείμενα, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να δουν τα εκθέματα και να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους ιδιώτες συλλέκτες, αλλά και με επαγγελματίες του είδους, όπως οίκους δημοπρασιών. Άλλωστε, η έκθεση παρέχει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να φέρουν αντικείμενά τους για εκτίμηση ή ακόμη και για πώληση, καθώς θα υπάρχουν ειδικοί από κάθε τομέα.

Η έκθεση, την οποία υποστηρίζουν η Ελληνική Φιλοτελική Εταιρεία Θεσσαλονίκης, η Φιλοτελική Ένωση Βόλου και ο διεθνής οίκος δημοπρασιών Attica auctions, θα είναι ανοιχτή σήμερα και αύριο, από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.