Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ο Τσίπρας που δεν ήθελε να φύγει από το βήμα και η ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου

«Η παρουσία σας με γεμίζει αισιοδοξία, με γεμίζει δύναμη, δεν έχουμε ξανά κάνει τόσο μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χθες στο προς το τέλος της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την προσέλευση του κόσμου στη χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πόλη η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα μαζική και υπογραμμίζουν τα λόγια που ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του, ότι δηλαδή «η Θεσσαλονίκη έδειξε τη νίκη. Η συγκέντρωσή μας είναι η πιο αληθινή παράσταση νίκης».

Ενδεικτική ήταν και η ικανοποίηση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τόνισε ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Στο τέλος της ομιλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κανονικά θα έπρεπε να κλείσω εδώ αυτήν την ομιλία. Αλλά δεν θέλω να φύγω από το βήμα. Γιατί η παρουσία σας με γεμίζει αισιοδοξία, με γεμίζει δύναμη, δεν έχουμε ξανά κάνει τόσο μεγάλη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και δεν θέλω να φύγω από το βήμα».

Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκέλος ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με πολλαπλά πυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τις υποκλοπές, την τραγωδία των Τεμπών, την ακρίβεια, την προστασία της πρώτης κατοικίας, τη διαχείριση της πανδημίας, τη Συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα έλεγε η ΝΔ και τα εργασιακά. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνέκρινε τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού με τον ίδιο, τονίζοντας όλα τα κακώς κείμενα της κυβέρνησης.

Τέλος, λίγα αλλά καίρια ήταν και τα πυρά στους Νίκο Ανδρουλάκη, Γιάνη Βαρουφάκη και Δημήτρη Κουτσούμπα. «Οι εργαζόμενοι θέλουν να ξέρουν τι τους ξημερώνει και δεν βολεύονται με ξεπερασμένα κλισέ τύπου "τι Πλαστήρας τι Παπάγος". Χωρίς παιχνίδια με "Δημήτρες" κάνοντας δώρο στον Μητσοτάκη με τα σχέδια Σόιμπλε. Ούτε πείθονται από όσους θέλουν να διεκδικούν για τον εαυτό τους αποκλειστικά την παρακαταθήκη του Ανδρέα αλλά ξεχνούν τη βασική του γραμμή. Ότι μέτωπο είχε μόνο με τη Δεξιά», ανέφερε.