Skip to main content

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει

Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Κυριάκο Μητσοτάκη από την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στη ΔΕΘ

«Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τον δρόμο για τη νίκη, αυτή η συγκέντρωση είμαι ακόμη μια παράσταση νίκης για τις κάλπες της Κυριακής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, που μίλησε στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο της ΔΕΘ, παρουσία μεγάλου πλήθους που υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα με καπνογόνα και συνθήματα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους από την ανταπόκριση του κόσμου.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Πλήθος κόσμου στη ΔΕΘ για την ομιλία Τσίπρα (φωτο+vid)

Επιτιθέμενος από την αρχή στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε ότι «την Κυριακή τελειώνουν ψέματα, η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει. Πέντε ημέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή».

Ακούγοντας το σύνθημα «παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό» ο Αλέξης Τσίπρας  σχολίασε λέγοντας ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι εμπορεύματα.

Στη συνέχεια ζήτησε σύγκριση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο στον πρόεδρο της ΝΔ. «Εσείς κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία».

«Αν κάποιοι νεότεροι ξεχάσανε τι σημαίνει δεξιά», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «μας το θύμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη χειρότερη διακυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά», είπε.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι «αποσόβησε τον κίνδυνο να γίνει η γειτονική χώρα ορμητήριο δυνάμεων που επιβουλεύονται την Ελλάδα» και πρόσθεσε πως «με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της Μακεδονίας λύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα με τους γείτονες» και επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: «Βυσσοδομήσατε εναντίον μιας συμφωνίας που ξέρατε καλά ότι είναι επωφελής για τη χώρα. Συμμαχήσατε με την άκρα δεξιά στην προσπάθεια να παραπλανήσετε τον λαό. Πήρατε μέρος και καλύψατε όλες τις εκδηλώσεις αγριότητας, ακόμα και της βίας. Βάλατε το προσωπικό και κομματικό σας συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον».

Για το θέμα του ΟΣΕ και τη φονική σύγκρουση στα Τέμπη, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «διέλυσε τις υποδομές και τον μετέτρεψε σε πεδίο κομματισμού και ρουσφετιού, για να φτάσουμε τελικά στην τραγωδία των Τεμπών», προσθέτοντας πως «εμείς προειδοποιούσαμε στη Βουλή, προειδοποιούσαν οι εργαζόμενοι αλλά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απαντούσε: "ντροπή που αμφισβητούμε την ασφάλεια των σιδηροδρόμων"».

Εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση για το θέμα των υποκλοπών λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε πως πρόκειται περί σκανδάλου και έθεσε ερωτήματα. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ομολόγησε ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις. Αφού όμως οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο. Αφού δεν υπήρχε εθνικός λόγος. Αφού ήταν παράνομες. Γιατί επί 9 μήνες επικαλούνται το εθνικό απόρρητο; Γιατί η εισαγγελέας που τις υπέγραψε είναι ακόμα στη θέση της; Γιατί η δικαιοσύνη δεν έκανε κανένα βήμα;» και απαντώντας σκωπτικά σε αυτά τα ερωτήματα είπε ότι «δεν έγιναν γιατί η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη. Συγκάλυψη για τις απώλειες της πανδημίας. Συγκάλυψη για τα Τέμπη. Συγκάλυψη για τις υποκλοπές. Συγκάλυψη για τα πάντα».

Αναφέρθηκε στην προστασία της πρώτης κατοικίας, που περιλαμβάνεται στο «Συμβόλαιο Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «παρέδωσε στα funds με εξευτελιστικό τίμημα περιουσίες και σπίτια».

Στη συνέχεια παρουσίασε πτυχές από το «Συμβόλαιο Αλλαγής» και τόνισε με έμφαση για τις εκλογές της Κυριακής πως «ήρθε η ώρα να κάνει έξωση ο λαός στον Μητσοτάκη».

Άσκησε κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη, στο ΚΚΕ, όπως και στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι «οι εργαζόμενοι θέλουν να ξέρουν τι τους ξημερώνει και δεν βολεύονται με ξεπερασμένα κλισέ τύπου "τι Πλαστήρας τι Παπάγος". Χωρίς παιχνίδια με "Δημήτρες" κάνοντας δώρο στον Μητσοτάκη με τα σχέδια Σόιμπλε. Ούτε πείθονται από όσους θέλουν να διεκδικούν για τον εαυτό τους αποκλειστικά την παρακαταθήκη του Ανδρέα αλλά ξεχνούν τη βασική του γραμμή. Ότι μέτωπο είχε μόνο με τη Δεξιά».

Κλείνοντας έστειλε μήνυμα νίκης στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης, όπως και σε όλη την Ελλάδα. «Πάμε γερά για τη νίκη!», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έκλεισε λέγοντας ότι η Θεσσαλονίκη σήμερα έδειξε τη νίκη. Στο τέλος δέχθηκε λουλούδια και τριαντάφυλλα από παιδιά που ανέβηκαν στην εξέδρα.

Στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της Α΄ και της Β΄ εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλονίκης ανέβηκαν στην εξέδρα και χαιρέτησαν τον κόσμο, καταχειροκροτούμενοι.