Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρουσία Σακελλαροπούλου η Δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο

Η Δοξολογία τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής κεκλεισμένων των θυρών παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου τελέστηκε το μεσημέρι της Κυριακής η Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και τις ιστορικές επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η Δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου. 

Η Δοξολογία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, για την προστασία από τη διασπορά του κορωνοιού. 

Η κ. Σακελλαροπούλου έφτασε στον Ναό στις 13.00 και την υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Στην είσοδο του ναού την υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης Τασιάς και στο εσωτερικό ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος με τον οποίο η κ. Σακελλαροπούλου είχε έναν σύντομο διάλογο πριν την έναρξη της δοξολογίας.

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρος Καλαφάτης, τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ο βουλευτής Γιάννης Αμανατίδης και το ΚΙΝΑΛ ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Λίγο πριν την έλευση της Προέδρου της Δημοκρατίας, πολεμικά μαχητικά πραγματοποίησαν διελεύσεις πάνω από την πόλη αλλά και πάνω από τον ναό.