Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Υπόθεση Καστούρα: Καταδικάστηκε ο 26χρονος για το επεισόδιο για τη θέση ΑμεΑ

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε ένοχο τον νεαρό άνδρα για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Σε έξι μήνες με τριετή αναστολή καταδικάστηκε ο 26χρονος που επιτέθηκε στον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης για θέματα αναπηρίας, Γιάννη Καστούρα και των ατόμων που έσπευσαν να τον βοηθήσουν την προηγούμενη Δευτέρα μετά από επεισόδιο για θέση στάθμευσης ΑμεΑ.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για απλή σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες ο κ. Καστούρας και ο ένας από τους τρεις άνδρες που πήγαν στο σημείο όταν αντιλήφθηκαν τον καβγά.

Όπως έγραψε η Voria.gr, ο ένας εκ των τριών που δέχτηκε σφοδρή επίθεση, καταγγέλλοντας ότι ο κατηγορούμενος πάτησε πάνω του δύο φορές για να του σπάσει το πόδι, υπέβαλε σήμερα μήνυση.

Όπως περιέγραψε στο δικαστήριο ο πρώτος μάρτυρας, μόλις αντιλήφθηκε το περιστατικό με την επίθεση στον κ. Καστούρα στην οδό Παύλου Μελά, ο ίδιος και οι δύο φίλοι του έσπευσαν στο σημείο.

«Δεν ξέρω γερμανικά - η γλώσσα που μιλά ο κατηγορούμενος - αλλά ήρθε απειλητικά μπροστά μου. Μάλιστα έφαγα δύο μπουνιές για πρώτη φορά στη ζωή μου», είπε και πρόσθεσε ότι τόσο ο 26χρονος όσο και ο συνεργός του που αναζητείται, κλοτσούσαν τον φίλο του και ότι ο κατηγορούμενος πήδηξε με δύναμη πάνω στο πόδι του.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Καστούρας είπε ότι όταν αντιλήφθηκε την παράνομη στάθμευση στη θέση ΑμεΑ, ο κατηγορούμενος και η παρέα του ήταν μέσα σε εστιατόριο και έτρωγαν, αγνοώντας μάλιστα τις συστάσεις των εργαζομένων να μην παρκάρουν εκεί. Όπως ισχυρίστηκε, αφού δέχτηκε απειλές, είπε στον κατηγορούμενο πως θα πάρει την αστυνομία και τότε αυτός του άρπαξε το τηλέφωνο.

«Ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί, εγώ δεν βγήκα καν από το αυτοκίνητο. Είδα τον κατηγορούμενο να πηδαει στο πόδι του ενός που ήρθαν να βοηθήσουν. Δεν γνωρίζω τους ανθρώπους, είναι απίστευτο που ήρθαν. Έκαναν έναν φραγμό γύρω μου», πρόσθεσε.

«Για μένα θα τελείωνε σε μια τροχονομική παράβαση, μετά έτρεξαν οι άνθρωποι και βρήκαν τον μπελά τους. Μου είπαν "We will not kill you, because you are caput", πρακτικά με είπαν χαλασμένο», είπε.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες λέγοντας πως αυτός και η παρέα του δέχτηκαν πρώτα επίθεση από τους τρεις προστρέξαντες, ενώ για το επεισόδιο με τον Γιάννη Καστούρα ισχυρίστηκε πως δεν τους άφηνε να φύγουν ενώ ζήτησαν συγγνώμη που δεν είδαν το ειδικό σήμα και ότι ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου επιχείρησε να τον χτύπησε με το αυτοκίνητο.