Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Χιονοπόλεμος, χιονάνθρωποι και μποτιλιάρισμα στον Χορτιάτη (φωτο)

Βουλιάζει από κόσμο ο Χορτιάτης - Μεγάλο μποτιλιάρισμα και στα δύο ρεύματα, από και προς το χωριό

Οι Θεσσαλονικείς καθαρίζουν τον Χορτιάτη από τα χιόνια. Πλήθος κόσμου ανέβηκε από το πρωί στο χωριό για να χαρεί τη χιονόπτωση που έπεσε χθες με σφοδρότητα, κάλυψε τα πάντα και μετέτρεψε την περιοχή σε αλπικό τοπίο. Μικροί και μεγάλοι στήνουν χιονάνθρωπους, παίζουν χιονοπόλεμο και άγνωστοι μεταξύ τους γίνονται όλοι μεγάλες παρέες.

Image

Στον δρόμο προς τον Χορτιάτη επικρατεί μποτιλιάρισμα και είναι χαρακτηριστικό πως οι ταχύτητες πέφτουν ήδη από το Πανόραμα και το ύψος του κολεγίου Ανατόλια. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που χάνουν την υπομονή τους και κάνουν αναστροφή, για να επιστρέψουν στην πόλη. 

Image

Μέσα στο χωριό οι ταβέρνες και τα καφέ βουλιάζουν από κόσμο και έξω από αυτό τα πιτσιρίκια αναλαμβάνουν να... καθαρίσουν την εξοχή. 

Σε χαμηλό υψόμετρο το χιόνι δεν είναι πολύ παχύ, τα παιδιά ωστόσο το βρίσκουν κατάλληλο για να επιδοθούν σε χιονοπόλεμο, να χαρούν και να διασκεδάσουν. Τους βοηθά το ότι είναι Κυριακή και δεν έχουν σχολείο, ενώ ξέρουν, όπως και οι μεγάλοι, πως είναι η πρώτη και η τελευταία τους ευκαιρία για χαρούν το χιόνι για φέτος τον χειμώνα. 

Image

Όλοι οι δρόμοι μέσα και γύρω από τον Χορτιάτη είναι καθαροί και όσοι είναι οπλισμένοι με υπομονή, προλαβαίνουν να ανηφορίσουν.  

Image
Image