Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Σε ξενοδοχείο καραντίνας 2 τουρίστριες θετικές σε κορωνοϊό

Οι δύο γυναίκες έκαναν το τεστ στο ΑΧΕΠΑ μετά από ελαφρά συμπτώματα. Δεν τους δέχθηκε δωρεάν αρχικά το ξενοδοχείο καραντίνας λόγω... Air BnB.

Μια μικρή Οδύσσεια βίωσαν δύο Ρουμάνες τουρίστριες στη Θεσσαλονίκη όταν διαπίστωσαν πως ήταν θετικές στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα Omorfataxidia, οι δύο γυναίκες που διέμεναν σε διαμέρισμα AirBnB, μετά από ελαφρά συμπτώματα, έκαναν τεστ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μετά τα θετικά αποτελέσματα τις συνέστησαν να πάνε στο ξενοδοχείο Φίλιππος που είναι το ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Όταν έφτασαν εκεί με το αυτοκίνητο τους, οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου επικοινώνησαν με τις αρμόδιες αρχές ζητώντας οδηγίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρμόδιος φορέας είπε πως δεν αναλαμβάνουν το κόστος τις φιλοξενίας τους, καθώς το ξενοδοχείο καραντίνας είναι μόνο γι΄ αυτούς που μένουν σε ξενοδοχεία και όχι σε Airbnb. Μάλιστα οι αρμόδιοι ζήτησαν από τις Ρουμάνες να πάνε να μείνουν καραντίνα στο διαμέρισμα που νοικιάζανε μέσω Airbnb. 

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ενημερώθηκε για το συμβάν, επικοινώνησε ο ίδιος προσωπικά με το ξενοδοχείο Φίλιππος που έχει οριστεί ως ξενοδοχείο καραντίνας για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ζήτησε οι δυο Ρουμάνες να φιλοξενηθούν εκεί για τις επόμενες 14 μέρες, κάτι που εν τέλει έγινε. 

Μάλιστα, ο ίδιος υποσχέθηκε πως αύριο θα αλλάξει τη σχετική διάταξη και θα συμπεριλαμβάνονται και οι διαμένοντες σε καταλύματα Airbnb να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία καραντίνας σε περίπτωση που βρεθούν θετικοί στον κορωνοϊό.