Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η Γκάγκα για την καταγγελία περί κακοποίησης 98χρονου σε νοσοκομείο

Η αν. υπουργός είπε ότι το λάθος στην υπόθεση είναι η ελλιπής ενημέρωση της οικογένειας για τις πρακτικές που ακολουθούνται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Απάντηση στις καταγγελίες του δημοσιογράφου, Νίκου Ασλανίδη περί κακοποίησης του πατέρα του στη διάρκεια νοσηλείας του σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έδωσε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Δημοσιογράφος καταγγέλλει κακοποίηση του 98χρονου πατέρα του σε νοσοκομείο

«Ένας άνθρωπος σε τέτοια ηλικία αποπροσανατολίζεται όταν αλλάζει περιβάλλον και είναι ανήσυχος», επεσήμανε η κ. Γκάγκα, λέγοντας πως ο ηλικιωμένος είχε αιματουρία και λόγω αυτού είχε διάφορους καθετήρες.

«Φορούσε, κατά πάγια τακτική, μια ρόμπα που ήταν ανοιχτή στο κάτω μέρος, προκειμένου να γίνονται με ευκολία οι πλύσεις. Επειδή ο άρρωστος ήταν ανήσυχος και προκειμένου να μην βγάλει τους καθετήρες, δέθηκαν τα χέρια του με κάποιους ιμάντες», είπε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κάνοντας λόγο για συνήθη πρακτική σε ανάλογες περιπτώσεις, επισημαίνοντας ως λάθος στην όλη υπόθεση την ελλιπή ενημέρωση που είχε η οικογένεια του ασθενούς.

Όπως είπε η κ. Γκάγκα, «έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να έχει ενημερώσει την οικογένεια του ασθενούς ότι ήταν ανήσυχος».