Skip to main content

Θεσσαλονίκη- «Θαλασσινός Ορίζοντας»: Αυτό είναι το νέο γλυπτό που θα κοσμεί τη Νέα Παραλία

Το νέο γλυπτό έχει ήδη τοποθετηθεί στον Κήπο των Γλυπτών και την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης.

Την Τρίτη 8 Νοεμβρίου παραδίδεται επίσημα το νέο γλυπτό «Θαλασσινός Ορίζοντας», έργο του εικαστικού Γιώργου Τσάρα, που αποκτά η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκη, με δωρεά του επιχειρηματία Σταύρου Ανδρεάδη.

Το νέο γλυπτό έχει ήδη τοποθετηθεί στον Κήπο των Γλυπτών και την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης.

«Θεσσαλονίκης Ορίζοντας»: Το νέο γλυπτό που θα κοσμεί τη Νέα Παραλία (φωτο+vid)

Το έργο, που έχει τοποθετηθεί στη ρηχή πισίνα που βρίσκεται στον Κήπο των Γλυπτών, αποτελείται από δύο κεκλιμένα τετράγωνα από ανοξείδωτο χάλυβα σε ασύμμετρη μεταξύ τους τοποθέτηση τα οποία θα διαπερνά ο «Ορίζοντας» που θα αποτελείται από 7 φύλλα χαλκού.

Το νέο γλυπτό είναι μήκους 17 μέτρων, πλάτους 3 μέτρων και με ύψος του θα φτάνει περίπου τα 4 μέτρα μαζί με τη βάση. Το έργο έχει τοποθετηθεί σε κοντινή απόσταση από το γλυπτό του Γ. Ζογγολόπουλου, «Τρεις Κύκλοι».

«Ως γέννημα θρέμμα της περιοχής Ανάληψης έχω περπατήσει πολύ στην παραλία και νιώθω μεγάλη χαρά που ένα έργο μου θα βρίσκεται στον Κήπο των Γλυπτών. Είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το αρχιτεκτονικό περιβάλλον και "συνομιλεί" με τα γειτνιάζοντα οικοδομήματα. Είναι ένα έργο δύσκολο και απαιτητικό και υπολογίζω σε έναν μήνα να είναι έτοιμο, ολοκληρωμένο, μαζί και με τον φωτισμό», είχε δηλώσει στη Voria.gr ο γλύπτης Γιώργος Τσάρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κήπος των Γλυπτών το 2019 είχε «υιοθετηθεί» από τον Σταύρο Ανδρεάδη, ο οποίος είχε αναλάβει όλες τις εργασίες συντήρησης του χώρου.