Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης παρουσιάζει βίντεο με πλάνα από την Πολιτιστική Γραμμή - Ποιες περιοχές διασχίζει.

Bίντεο με πλάνα από την Πολιτιστική Γραμμή με τον αριθμό 50 παρουσιάζει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για μία λεωφορειακή γραμμή με την οποία γίνεται περιήγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης, δίνοντας στους επιβάτες την ευκαιρία να τα δουν μέσα από μια βόλτα». Σύμφωνα με τον ΟΑΣΘ η γραμμή ξεπέρασε τα 40.000 δρομολόγια.

Η Γραμμή 50 λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2009, με μια διακοπή στη διάρκεια της καραντίνας. Σε αυτά τα 12 χρόνια, σημειώνει ο ΟΑΣΘ, «την έχουν χρησιμοποιήσει χιλιάδες επιβάτες από την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη».

Η διαδρομή αρχίζει από τον Λευκό Πύργο, περνά από τα δύο Μουσεία, Αρχαιολογικό και Βυζαντινού Πολιτισμού, συνεχίζει προς τα Ανάκτορα του Γαλέριου και την Αγία Σοφία, την Αριστοτέλους, το Διοικητήριο, τον Άγιο Δημήτριο, την Άνω Πόλη.

«Οι ξένοι ενθουσιάζονται με όλα τα μνημεία, ωστόσο δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, για τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημήτριου, αλλά και για την Άνω Πόλη», περιγράφει η Σοφία Παπάζογλου, μία από τους συνοδούς της Πολιτιστικής Γραμμής.

«Κατά τη διάρκεια της διαδρομής γίνεται περιγραφή των μνημείων και των σημείων ενδιαφέροντος, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα, ενώ ο ευγενικός συνοδός δίνει πρόσθετες πληροφορίες στους επιβάτες, με τους ξένους να θέλουν να μάθουν όσο περισσότερα γίνεται για τα μνημεία και την ιστορία της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο ΟΑΣΘ.

«Πολλές φορές οι ξένοι ξεσπούν σε χειροκροτήματα, όταν παίρνουμε τη στροφή στην Πορτάρα οδεύοντας στην πλατεία Αγίων Αναργύρων, καθώς εντυπωσιάζονται», σημειώνει ο Στάθης Πίττης, ένας από τους οδηγούς της Πολιτιστικής Γραμμής.

Η Γραμμή λειτουργεί καθημερινά ενώ το πρώτο δρομολόγιο, τη χειμερινή περίοδο, αναχωρεί στις 9.30 και το τελευταίο στις 4, με ενδιάμεσα δρομολόγια στις 10.30, 11.30, 12.30, 14.00, 15.00, ενώ τη θερινή περίοδο πολλαπλασιάζονται. Το κόστος του εισιτηρίου είναι 1,80 ευρώ το κανονικό και 0,90 το μειωμένο, ενώ ισχύουν οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ