Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Κάθειρξη σε δύο Πακιστανούς για αρπαγή και βιασμό 17χρονου

Ένοχοι για την αρπαγή, την εκβίαση και τον βιασμό ενός 17χρονου κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης δύο Πακιστανοί.

Ποινές κάθειρξης 14 και 9 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε δύο άνδρες από το Πακιστάν, κατηγορούμενους για την αρπαγή, την εκβίαση και τον βιασμό ενός 17χρονου ομοεθνή τους τον Νοέμβριο του 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Εφιάλτης για ανήλικο Πακιστανό - Τον βίαζαν ομοεθνείς του

Σύμφωνα με όσα είχε καταγγείλει ο νεαρός, που τώρα έχει ενηλικιωθεί, στις 2 Νοεμβρίου του 2019, οι δύο άνδρες 25 και 29 ετών, τον οδήγησαν στο κατάστημα που εργαζόταν ο 25χρονος και τον κράτησαν όμηρο με τη χρήση βίας μέχρι και την επόμενη μέρα. Παράλληλα σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο -τότε- ανήλικος, τον εκβίασαν ότι θα διακινήσουν στο διαδίκτυο βίντεο πορνογραφικού υλικού με τον ίδιο, το οποίο είπε πως τράβηξε με τη βία ο 25χρονος, αν δεν επικοινωνήσει με τον θείο του που ζούσε στην Ισπανία, προκειμένου να τους καταβάλει χρήματα. Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε, στην αρχή του ζήτησαν 10.000 ευρώ ενώ όταν κατάλαβαν πως δεν διαθέτει αυτό το ποσό, αρκέστηκαν στα 200 ευρώ.

Όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς το θύμα της υπόθεσης, ο εφιάλτης του δεν τελείωσε εκεί, καθώς ισχυρίστηκε πως στο ίδιο μέρος που τον κρατούσαν παρά τη θέλησή του, ο 25χρονος αφού πρώτα τον χτύπησε, τον ανάγκασε να γδυθεί και τον βίασε την ώρα, που όπως ισχυρίστηκε, ο 29χρονος τον κρατούσε και στη συνέχεια πρόσεχε την πόρτα για να μην μπει κανείς στο μαγαζί.

Ο νεαρός που κατήγγειλε το περιστατικό δεν παρέστη στη δίκη, ενώ στην κατάθεσή του δήλωνε τρομαγμένος μήπως του κάνουν περαιτέρω κακό ή κάνουν αντίστοιχες πράξεις σε κάποιον άλλον. Οι δύο κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν την ενοχή τους για τις παραπάνω πράξεις, με τον 25χρονο μάλιστα να λέει πως είχε βοηθήσει τον ανήλικο μόλις είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη από το Πακιστάν, δανείζοντάς του χρήματα και γι' αυτό του ζήτησε τα 200 ευρώ από τον θείο του, όταν βρέθηκε ο ίδιος σε οικονομική δυσχέρεια.

Το δικαστήριο αθώωσε τον 25χρονο για τις κατηγορίες της παραγωγής και κατοχής παιδικής πορνογραφίας ενώ τον έκρινε ένοχο για αρπαγή, εκβίαση και βιασμό καταδικάζοντάς τον συνολικά σε κάθειρξη 14 χρόνων. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο άλλαξε την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε βιασμό σε απλή συνέργεια και τον έκρινε ένοχο για αρπαγή και εκβίαση, επιβάλλοντας κάθειρξη 9 χρόνων. Η έφεση που άσκησαν δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και θα επιστρέψουν και οι δύο στη φυλακή.