Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στη δικαιοσύνη 60 υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας

Εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος ισχυρίζονται ότι δεν είναι αντιεμβολιαστές, αλλά θέλουν να γνωρίζουν τι περιλαμβάνουν τα εμβόλια.

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν 60 εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος στη Θεσσαλονίκη, που αντιτίθεται στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού και της αναστολής εργασίας.

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι αναμένεται να καταθέσουν μήνυση αύριο το πρωί κατά του διοικητή του νοσοκομείου, επικαλούμενοι παράνομη βία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση προσωπικών δεδομένων και έκθεση σε κίνδυνο, όπως σημειώνουν στην αναφορά τους.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν οι ίδιοι, δεν είναι αντιεμβολιαστές, αλλά θέλουν να γνωρίζουν τι περιλαμβάνουν τα εμβόλια, καθώς όπως λένε, είναι κάτι που ορίζει ο νόμος. Μάλιστα απευθύνθηκαν εγγράφως στη διοίκηση για το αίτημά τους, αλλά όπως ισχυρίζονται "η απάντηση που ήρθε ήταν αναρμοδιότητα".

Από τους περίπου 650 εργαζόμενους στο νοσοκομείο Άγιος Παύλος, δεν έχουν εμβολιαστεί οι 61, ποσοστό της τάξης του 10%, μεταξύ των οποίων γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.