Skip to main content

Το «ευχαριστώ» Ζέρβα σε Τσιόδρα: Τα καταφέραμε με τον κορωνοϊό

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μέσω της επιστολής του προς τον καθηγητή, τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσίοδρα, για την προσφορά του κατά την αντιμετώπιση της πρώτης φάσης της υγειονομικής κρίσης, απέστειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Δεχθείτε τις θερμές ευχαριστίες εμού και του Δήμου Θεσσαλονίκης για την προσφορά σας κατά την πρώτη φάση αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης που επέφερε η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού. Υπό την επιστημονική σας σκέπη και τις σαφείς οδηγίες σας, η Ελλάδα κατάφερε να εξέλθει από μία ιδιαίτερα επικίνδυνη και κρίσιμη φάση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες», αναφέρει ο δήμαρχος στην επιστολή του.

Όπως σημειώνει στην επιστολή του ο κ. Ζέρβας στον καθηγητή, «η παρουσία σας, η καθημερινή ενημέρωση που παρείχατε καθώς και ο λόγος σας αποτελεί σημείο αναφοράς και δικαίως αναγνωρίζεται και μνημονεύεται από όλους τους Έλληνες. Αποδείξατε, ως επικεφαλής επιστημονικής ομάδας ότι η χώρα μας μπορεί με τρόπο ικανοποιητικό να ανταποκριθεί σε μείζονες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής καθώς δεν στερείται επιστημονικού προσωπικού και δεν υπολείπεται έναντι άλλων ανεπτυγμένων κρατών. Καταφέραμε δε, όλοι μαζί, να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία και να δώσουμε περιεχόμενο σε έννοιες όπως αλληλεγγύη και πρόνοια με ενσυναίσθηση και ρεαλισμό».

«Στο πρόσωπό σας τιμούμε και ευχαριστούμε το σύνολο του επιστημονικού και ιατρικού κόσμου που έδωσε αυτή τη μάχη δίπλα στην Ελληνική κοινωνία. Η ετοιμότητα και η καθοδήγηση σε συνδυασμό με την ανταπόκριση των υγειονομικών αρχών και υπηρεσιών της Πολιτείας, συντέλεσε καθοριστικά στον περιορισμό της πανδημίας και στη δική μας πόλη, τη Θεσσαλονίκη, όπου και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα και ακολούθως ελάχιστα άλλα , όπως και απώλειες ζωών.

»Με μία νέα εθνική συλλογική αυτοπεποίθηση μπορούμε σήμερα να σχεδιάζουμε το μέλλον, γνωρίζοντας πως εάν παραστεί εκ νέου ανάγκη, μπορούμε να βασιστούμε σε δικές σας υπηρεσίες», καταλήγει στην επιστολή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.