Skip to main content

Το Σαββατοκύριακο το 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ στον δήμο Νεάπολης Συκεών

Το σκακιστικό διήμερο αφορά μαθητές από τα δημοτικά σχολεία του δήμου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΚΕΥΝΣ και την Κίνηση Σώστε το νερό.

Ραντεβού στο σχολικό συγκρότημα των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών δίνουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι μικροί φίλοι της σκακιέρας, προκειμένου να παίξουν, να διδαχθούν, να συναγωνιστούν και να επικοινωνήσουν μέσω της αγάπης τους για το σκάκι.

Το 1ο Σκακιστικό Φεστιβάλ στο δήμο Νεάπολης-Συκεών είναι γεγονός και θα διεξαχθεί για πρώτη φορά φέτος, φιλοδοξώντας να γίνει άλλος ένας θεσμός που προάγει το φίλαθλο πνεύμα και δίνει ερεθίσματα και διεξόδους στα παιδιά, ηλικίας Δημοτικού Σχολείου.  

Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με την ΚΕΥΝΣ (Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών), την Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης και την Κίνηση «Σώστε το νερό» αύριο, Σάββατο 2 Ιουνίου, και μεθαύριο,  Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, από τις 10.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων (Μ. Μερκούρη και Ζ. Γουναρίδη, Δενδροφυτεία) στις Συκιές.

Το σκακιστικό διήμερο περιλαμβάνει  για το Σάββατο τη διεξαγωγή του 1ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων των Συκεών και του Αγίου Παύλου, ενώ την Κυριακή σειρά παίρνουν τα παιδιά από τα Δημοτικά Σχολεία της Νεάπολης και των Πεύκων. Παράλληλα και τις δύο ημέρες θα διεξαχθούν αγώνες επίδειξης σκάκι για γονείς και συνοδούς από πρωταθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών-Νεάπολης, ενώ θα γίνει και επίδειξη βασικών γνώσεων για αρχάρια παιδιά με σκοπό να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με το πνευματικό αυτό άθλημα.

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε τρεις ηλικιακές ομάδες, θα αγωνιστούν σε πέντε γύρους, ενώ βραβεία θα δοθούν στους τρεις πρώτους που θα διακριθούν από κάθε ομάδα.

«Μαθηματικές» δοκιμασίες

Στο μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 3ος Μαθηματικός Διαγωνισμός «Μαθηματικά για μικρούς σκακιστές», ο οποίος φέτος εντάχθηκε στο πλαίσιο του 4ου Παιδικού Τουρνουά 2018 και του 3ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Ακαδημιών «Θεοφάνης Δρόσος» της Σκακιστικής Ακαδημίας Συκεών-Νεάπολης.

Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν οι μαθητές Δημοτικών Σχολείων: Στ.Μαρινίδης  (Α΄ τάξη), Χ.Κουτσός (Β΄τάξη), Γ.Αλευρίδης, Ν.Χαλκιάς (Γ΄τάξη), Ι. Αλευρίδης (Δ΄τάξη), Γ.Μήτσιου, Γ.Τσουχνικάς, Β.Χειλαδάκης (Ε΄τάξη), Γ.Νακίτσας (Στ΄τάξη).