Τρίτη 2 Ιουνίου 2020
x

ΤΟΣΟΥΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ: ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Το ζήτημα θα συζητηθεί στην ΚΟ και στα όργανα, όταν έρθει εκείνη η στιγμή και βεβαίως αν επιμείνει στη θέση του, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ

Στην απόφαση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θ. Παπαχριστόπουλου, να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και ακολούθως να παραδώσει την έδρα του, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Θ. Τοσουνίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό FOCUS 103,6.

«Υπάρχει θάρρος στη δημόσια έκφραση της άποψης του κ. Παπαχριστόπουλου και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα δούμε την εξέλιξη των πραγμάτων, δεν είναι κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται άμεσα, ακόμη δεν έχει έρθει η συμφωνία στη Βουλή, για να μιλάμε για ψηφοφορία», είπε ο κ. Τοσουνίδης.

Και πρόσθεσε: «Το ζήτημα θα συζητηθεί στην Κ.Ο. και στα όργανα του κόμματος, όταν έρθει εκείνη η στιγμή και βεβαίως αν επιμείνει στη θέση του ο κ. Παπαχριστόπουλος».

«Το ζήτημα Παπαχριστόπουλου θα αντιμετωπιστεί όταν πρέπει και βεβαίως τον πρώτο λόγο έχει ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει διαφορετική άποψη στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, βρίσκεται μέσα στο όριο του κινήματός μας, προσφέρει όμως εξαιρετικό κοινοβουλευτικό έργο και κάνει μία μεγάλη προσπάθεια σε πολλά άλλα ζητήματα, θα δώσουμε τη δυνατότητα στον ίδιο τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να κινηθεί».

Ερωτηθείς αν ο κ. Καμμένος εννοούσε, όταν είπε για τον Άδωνι Γεωργιάδη πως «θα τον πιάσει λάστιχο στον δρόμο», ότι θα τον βάλουν φυλακή, ο κ. Τοσουνίδης απάντησε:

«Ο μεταφορικός λόγος που χρησιμοποίησε ο κ. Καμμένος έχει να κάνει κατ’ αρχήν με την απόδοση ευθυνών. Οι ευθύνες μπορεί να μην είναι σε ποινικό επίπεδο, μπορεί να είναι πολιτικές. Από τη στιγμή που η υπόθεση είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης, θα δούμε να πρόκειται για ποινικές ή για πολιτικές ευθύνες.»

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά Πολάκη «να βάλουμε κάποιους φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές» ο κ. Τοσουνίδης είπε: «Πολλές φορές από πολιτικά πρόσωπα έχουν ακουστεί παρόμοιες εκφράσεις. Ο κ. Γεωργιάδης, ως θιγόμενος, όπως ορίζει τον εαυτό του και υπό πολιτική δίωξη, πολλάκις και στο πρόσφατο παρελθόν, έχει απειλήσει ακόμη και δικαστικούς, ότι θα τους οδηγήσει στη φυλακή και ότι θα έχει τον τελευταίο λόγο. Συμφωνώ ότι δεν θα πρέπει να διατυπώνονται με τέτοιο τρόπο οι απόψεις, πρέπει να αφήνεται η Δικαιοσύνη απερίσπαστη και ο πολιτικός λόγος να στηρίζεται σε επιχειρήματα. Ας μην δίνουμε όμως υπερβολική έκταση και τόνους, σε μία πρόταση, που ειπώθηκε μέσα στα πολιτικά όργανα κάποιου κόμματος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ