Skip to main content

Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Για πού ετοιμάζουν βαλίτσες οι Θεσσαλονικείς

Την τιμητική τους έχουν προορισμοί εντός χώρας και ειδικά οι κοντινοί - Τι λένε για το επόμενο διάστημα οι τουριστικοί πράκτορες

Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, οι Θεσσαλονικείς δεν χάνουν ευκαιρία για αποδράσεις, γεγονός που αποτυπώνεται και στη ζήτηση για οργανωμένα ταξίδια σε κοντινούς αλλά και εκτός της χώρας προορισμούς για την αργία του Αγίου Πνεύματος, που, φέτος, πέφτει στις 13 Ιουνίου.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος πλησιάζει και καθώς βρίσκεται εντός της καλοκαιρινής σεζόν, φαίνεται να αποτελεί μια καλή ευκαιρία για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους. Δεν είναι λοιπόν λίγοι εκείνοι, κυρίως ζευγάρια, που ετοιμάζουν βαλίτσες με προορισμούς τόσο πεδινούς, όσο και νησιωτικούς, με τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και τη Ρόδο να κρατούν κατά κύριο λόγο τα σκήπτρα στις προτιμήσεις. Κάποιοι μάλιστα συνδυάζουν τη Μύκονο με μονοήμερη εκδρομή στην Τήνο, ενώ τη Ρόδο κυρίως με Σύμη και λιγότερο με Καστελόριζο.

Οι πιο πολλοί, βέβαια, αναζητούν κοντινούς στη Θεσσαλονίκη προορισμούς ρίχνοντας ψήφο εμπιστοσύνης, εκτός φυσικά από τη Χαλκιδική, στην Πιερία, αλλά και στα Ζαγοροχώρια.

Όσον αφορά το εξωτερικό οι Θεσσαλονικείς φαίνεται να επιλέγουν εκδρομές  οδικώς κυρίως προς την Κωνσταντινούπολη, τη Σοφία, τη Φιλιππούπολη, την Οχρίδα, ενώ αεροπορικώς προτιμούν να επισκεφτούν τη Ρώμη. Η συγκεκριμένη εκδρομή είναι είτε τριήμερη, είτε τετραήμερη.

Αναφορικά με το κόστος των εκδρομών αυτές φαίνεται να επηρεάστηκαν από το ξέφρενο ράλι της ενέργειας, κάτι που αποτυπώνεται στη μετακίνηση (με την εν λόγω αύξηση να αγγίζει το 15-20%). Αντίθετα οι τιμές των ξενοδοχείων δεν φαίνεται να επηρεάστηκαν καθώς πολλά πακέτα συμφωνήθηκαν με περσινές τιμές, γεγονός που, πλέον, προβληματίζει ιδιαίτερα τους ξενοδόχους, οι οποίοι ανεβαίνουν το δικό τους γολγοθά με το θέμα της έκρηξης της ενέργειας αλλά και της γενικότερης ακρίβειας  να έχει μετατραπεί σε … μόνιμο πονοκέφαλο.

«Ευτυχώς δεν υπήρχε μεγάλη αιμορραγία προς το διαδίκτυο»

«Ο κόσμος επιστρέφει στα γραφεία μας. Δείχνει πως θέλει να ταξιδέψει, να επανέλθει στην κανονικότητα» λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στη Voria.gr o ταμίας της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, Κωνσταντίνος Κουράκος σημειώνοντας πως τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά για το σύνολο του καλοκαιριού. «Μας χαροποιεί η εκδήλωση ενδιαφέροντος που καταγράφεται. Η ζήτηση για το καλοκαίρι είχε ξεκινήσει πριν από το Πάσχα. Ήδη υπάρχει μια σημαντική γκάμα τουριστικών πακέτων για το καλοκαίρι» σημειώνει ο κ. Κουράκος υπογραμμίζοντας πως αυτό που φοβόταν οι τουριστικοί πράκτορες για ενδεχόμενη στροφή των εν δυνάμει πελατών τους στο internet, προκειμένου να κλείσουν τις διακοπές τους, τελικά δεν συνέβη. «Ευτυχώς δεν υπήρχε μεγάλη αιμορραγία προς το διαδίκτυο. Υπάρχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκος.