Τετάρτη 14 Απριλίου 2021
x

ΤΖΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΛΙΒΕΡΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΘΕΡΜΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ; (ΦΩΤΟ)

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος σημειώνει πως οι εικόνες ενός χώρου που αποτελεί φυσικό πλούτο είναι θλιβερές και καλεί τον δήμο να λάβει μέτρα.

Ντροπιαστικές χαρακτηρίζει τις εικόνες που παρουσιάζουν τα Λουτρά Θέρμης, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σάκης Τζακόπουλος, με αφορμή την κουβέντα για τις ιαματικές πηγές μετά την πρόταση σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού, που αφορά στη σύσταση ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Ιαματικές Πηγές Ελλάδας».

Όπως ο ίδιος αναφέρει, είχε ασχοληθεί με το θέμα κατά την προεκλογική περίοδο, τον Μάιο του 2019. «Δυστυχώς, από τότε δεν άλλαξε απολύτως τίποτα, με τις εικόνες του φυσικού αυτού πλούτου, να είναι ακόμα πιο θλιβερές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Μήπως δικαίως προβληματίζεται το Υπουργείο, για τη διαχείριση των Ιαματικών Πηγών; Ένας χώρος ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που ανήκει στον Δήμο Θεσσαλονίκης έχει εγκαταλειφθεί από το 2009, όταν και λειτούργησε για τελευταία φορά, στο έλεος των φθορών που φέρνει ο χρόνος και στην κατάληψή του από παραβατικά στοιχεία. Πώς προστατεύει η διοίκηση του Δήμου την περιουσία των δημοτών του, όταν ένας τόσο σημαντικός φυσικός πλούτος που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί επιφέροντας οικονομικά, τουριστικά και κοινωνικά οφέλη αφήνεται στην τύχη του;», διερωτάται ο κ. Τζακόπουλος.

Κατέχοντας και την ιδιότητα του μηχανικού, ο κ. Τζακόπουλος τονίζει ότι είναι απολύτως εφικτή η ανακατασκευή και συντήρηση των Λουτρών Θέρμης, προκειμένου ο δήμος να προστατέψει και να διαφυλάξει την περιουσία του. «Πρέπει να γίνει η καταγραφή των ζημιών και να εκπονηθεί τεχνοοικονομική μελέτη για την πλήρη αποκατάσταση και αξιοποίησή τους. Μπορεί να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση και μέσω του ΕΣΠΑ, και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ιαματικών Λουτρών, να επιτευχθεί η επαναλειτουργία των Λουτρών Θέρμης, προς όφελος της Θεσσαλονίκης μας και των πολιτών της. Ο δήμος οφείλει να δει πώς θα αξιοποιήσει αυτόν τον φυσικό πόρο, προκειμένου οι Θεσσαλονικείς να μην ξαναδούμε ποτέ αυτές τις εικόνες ντροπής», λέει κατηγορηματικά ο κ. Τζακόπουλος.

Ο ίδιος παράλληλα επισημαίνει ότι μία μεγάλη έκταση πρασίνου, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών, «αποτελεί πλέον υγειονομική βόμβα».

Τέλος καλεί τη διοίκηση του δήμου «να σταθεί αντάξια των περιστάσεων και να προχωρήσει άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αξιοποίηση των Λουτρών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ