Skip to main content

Τζήκας για ακύρωση ΔΕΘ: Στο τραπέζι περιφερειακό e-Νταβός

Η ΔΕΘ είχε συμμετάσχει την Παρασκευή στην επιτροπή των επιδημιολόγων για να παρουσιάσει τον σχεδιασμό σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας.

Στενάχωρη είναι η είδηση της ακύρωσης της φετινής ΔΕΘ, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, μιλώντας στη Voria.gr. 

Όπως ανέφερε ο ίδιος, την Παρασκευή είχε συμμετάσχει στην επιτροπή των επιδημιολόγων για να παρουσιάσει τον σχεδιασμό σε σχέση με τα πρωτόκολλα υγείας που θα τηρούνταν και είχε δει την ανησυχία των ειδικών. «Εφόσον τα κρούσματα πήραν την άνοδο, είμαστε υποχρεωμένοι να σκεφτούμε τη δημόσια υγεία», τόνισε.

Ο κ. Τζήκας τόνισε ότι θα εξεταστεί τι μπορεί να γίνει στο εξής καθώς μεταξύ των εναλλακτικών σεναριών που είχε δώσει η ΔΕΘ στον πρωθυπουργό σε περίπτωση ακύρωσης της διοργάνωσης ήταν να γίνει ένα πολιτικοοικονομικό φόρουμ. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μάλιστα ανέφερε πως το φόρουμ μπορεί να έχει τη μορφή ενός περιφερειακού ηλεκτρονικού «Νταβός» στη Θεσσαλονίκη. 

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ σημείωσε ακόμα ότι η έκθεση έχει υποστεί μεγάλη οικονομική ζημία από την πανδημία του κορωνοϊού ενώ πρόσθεσε πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είχε ένα μεγάλο αποτύπωμα στην πόλη αναφορικά με τις συμφωνίες που κλείνονταν στη διάρκεια του δεκαημέρου αλλά και της συμβολής της στον εξωστρεφή χαρακτήρα της πόλης.

Σημειώνεται πως η Γερμανία, τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης, θα ξεκινούσε στις 20 Αυγούστου τη διαδικασία μεταφοράς στην Ελλάδα εκθεμάτων για το περίπτερο της Γερμανίας ενώ οι Γερμανοί ήταν συντονισμένοι στην προοπτική διεξαγωγής της ΔΕΘ, καθώς είχαν αποδεχθεί και υιοθετήσει τα πρωτόκολλα που τους παρουσίασε η ΔΕΘ, ώστε να υπάρχει ασφάλεια για τους συμμετέχοντες.

Διαβάστε: 85η ΔΕΘ: Μέχρι 18 Αυγούστου οι αποφάσεις για το αν θα γίνει ή όχι  

Οι χρονιές που τραυμάτισαν τη ΔΕΘ στην 94χρονη ιστορία της