Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΒΑΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΝΔ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο Βουλευτής Β´Θεσσαλονίκης τάθηκε υπέρ του εργασιακού νομοσχεδίου με την ομιλία του σήμερα στη Βουλή και χαρακτήρισε τη ΝΔ «λαϊκή παράταξη»

Η Νέα Δημοκρατία είναι η λαϊκή παράταξη, αυτή που ανάμεσα στις υπερβολές της νεοφιλελεύθερης απορρύθμισης και της σοσιαλιστικής υπερρύθμισης εκφράζει απόλυτα τη μεσαία τάξη του επιχειρείν και της εργασίας, είπε στην ομιλία του για τις εργασιακές ρυθμίσεις στη Βουλή ο Βουλευτής Β´Θεσσαλονίκης Δ. Βαρτζόπουλος.

«Το νομοσχέδιο είναι καινοτόμο και απόλυτα απαραίτητο, εισάγει ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτήν την στιγμή διεθνώς.  Κυρώνει τις Συμβάσεις της ΔΟΕ για την αντιμετώπιση της βίας και παρενοχλήσεως, όπως και για την προστασία της ασφάλειας και υγείας. Ενσωματώνει, και μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό των μέτρων, την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικής και επαγγελματικής ζωής», επισήμανε ο βουλευτής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «προχωρά σε ριζοσπαστικές καινοτομίες:

» Η σημαντικότερη, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας. Η τηλεργασία, το δικαίωμα αποσύνδεσης και η προστασία των εργαζόμενων στις ψηφιακές πλατφόρμες. Καταλύτης για την αναβάθμιση των τεχνικών  επαγγελμάτων η εξίσωση της αποζημίωσης απόλυσης μεταξύ εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων. Κλειδί για την ορθή εφαρμογή των καινοτομιών η νέα Επιθεώρηση Εργασίας».

Ο κ. Βαρτζόπουλος υπέβαλε και συγκεκριμένες προτάσεις βελτιώσεων. «Να δούμε την πρόταση της ΔΑΚΕ για αποφορολόγηση της αμοιβής των υπερωριών» πρότεινε. «Η ατομική διευθέτηση του εργασιακού χρόνου με αίτηση του ενδιαφερομένου είναι σύγχρονη επιταγή. Αυτονόητη η σύναψη ατομικών συμβάσεων, όταν δεν υπάρχει σωματείο ή  πρόβλεψη σε συλλογική σύμβαση. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, ιδίως αν υπάρχει διαφωνία εργοδοσίας και σωματείου, ας υπάρξει υπουργική απόφαση για προληπτικό έλεγχο και άδεια της Επιθεώρησης Εργασίας», ανέφερε.

«Σημαντικότατη και η καθολική απαγόρευση της απόλυσης για άσκηση  νομίμου δικαιώματος», σημείωσε και κατέληξε: «Ορθή η δυνατότης, να επιλέγεται  αντί επαναπροσλήψεως μια ηυξημένη αποζημίωση. Καλόν είναι, το δικαίωμα αυτό να παραμείνει μόνον στον εργαζόμενο. Εάν τούτο δεν είναι προς το παρόν δυνατόν, ας καταγράψει η Επιθεώρηση Εργασίας στατιστικώς τις συνέπειες της διατάξεως προς μελλοντικές ενδεχόμενες διορθώσεις».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ