Skip to main content

Φαρμάκι Μπουτάρη κατά Θωμόπουλου για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης

Πρέπει να είναι διεστραμμένος κανείς για να συγκρίνει τη Θεσσαλονίκη με Αμβέρσα, το Ντίσελντορφ, το Μάντσεστερ, είπε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης.

Πυρά κατά του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλη Θωμόπουλου εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κατηγορώντας τον ότι προσπαθεί να υποβαθμίσει τις προσπάθειες που γίνονται για τον τουρισμό της Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος κατηγόρησε τον κ. Θωμόπουλο ότι συστηματικά υποβαθμίζει την αύξηση της τουριστικής κίνησης, γκρινιάζει και δεν λέει τι κάνει ο ίδιος για τον τουρισμό.

«Αντί, μέσα στη μιζέρια που τον δέρνει, να προσπαθήσει να υποβαθμίσει την τουριστική προσπάθεια της Θεσσαλονίκης, θα ήταν καλύτερο εάν λειτουργούσε συλλογικά, εάν συνεισέφερε στον Οργανισμό Τουρισμού, να μην μποϋκοτάρει τις ενέργειες για την Διπλωματία Πόλεων. Θα τα ακούσουμε πάλι, γιατί τέτοιος είναι, όμως αυτή η κατάσταση εάν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει. Δεν γίνεται να λειτουργούμε με συνεχείς αλληλοκατηγορίες. Νομίζω ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι», σημείωσε.  

Αφορμή για τα όσα ανέφερε ο κ. Μπουτάρης κατά του κ. Θωμόπουλου στάθηκε έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων η οποία συγκρίνει τη Θεσσαλονίκη με την Αμβέρσα, το Ντίσελντορφ, το Μάντσεστερ και άλλες «δευτερεύουσες» πόλεις της Ευρώπης. «Πρέπει να είναι διεστραμμένος για να συγκρίνει τη Θεσσαλονίκη, που ο κόσμος στην Ευρώπη δεν ξέρει που πέφτει στη χάρτη, με αυτές τις πόλεις που έχουν άλλες επιχειρηματικές και πολιτιστικές υποδομές. Κάπως έτσι δημιουργεί, λοιπόν, την αίσθηση της υποβάθμισης για την πόλη», σημείωσε ο δήμαρχος ο οποίες διερωτήθηκε με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν αυτές οι πόλεις για τη σχετική σύγκριση.