Skip to main content

VidaMe: Ένας mobile σύμβουλος αυτοβελτίωσης από τη Θεσσαλονίκη

Η ανθρωποκεντρική εφαρμογή της εταιρείας Vidavo που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να θέτει στόχους σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο,

Μία νέα εφαρμογή βγάζει μέχρι το τέλος του έτους στην αγορά η γνωστή εταιρεία τηλεϊατρικής με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Vidavo. Πρόκειται για το VidaMe, ένα mobile app αυτοδιαχείρισης, αυτοβελτίωσης, δημιουργίας στόχων και αλλαγής συνηθειών σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Μέσω του VidaMe, ο χρήστης τοποθετεί δεδομένα για τη δημιουργία tailor made προγραμμάτων ευεξίας και αλλαγής lifestyle. Ειδικότερα, ο χρήστης εντοπίζει τα προσωπικά του σημεία προς βελτίωση, αυξάνει την αυτοπεποίθησή του, βελτιώνει την ποιότητα της ζωής του, βγάζει μία καλύτερη εικόνα προς το περιβάλλον του, βελτιώνει τις σχέσεις του με τον εαυτό του και τους άλλους, καθώς και την επαγγελματική του ζωή.

Όπως εξηγεί στη Voria.gr o key account manager της Vidavo, Νίκος Δουλάμης, με την εφαρμογή VidaMe μπορεί ο καθένας να θέτει στόχους σε διατροφή, άσκηση, σχέσεις, να έχει πρόσβαση σε τεχνικές διαλογισμού, σε τεστ κλίμακας διάθεσης, κλίμακες επίτευξης στόχων, να αλλάξει συνήθειες και να μετράει την πρόοδο του. Επίσης μέσω του module Vidalitis o καθένας μπορεί να θέτει στόχους σε επαγγελματικό επίπεδο καταγράφοντας και αξιολογώντας την επίτευξη τους, να αυτοδιαχειρίζεται την πορεία του, να βλέπει πώς κινείται σε σχέση με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρεη ίας του, να διαφοροποιείται και τέλος να βελτιώνεται. Το Vidalitis απευθύνεται σε επιχειρήσεις για χρήση από τα στελέχη ή τους εργαζομένους.

«Η εφαρμογή είναι χτισμένη πάνω στο mindfullness (σσ: ενσυνειδητότητα). Δίνει περισσότερη έμφαση στον άνθρωπο παρά στον επαγγελματία. Υπάρχει μία τάση που δείχνει ότι ο κάθε εργαζόμενος είναι πολύ πιο αποδοτικός όταν είναι ευτυχισμένος τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η καθημερινή πίεση είναι δημιουργική, αλλά όταν γίνεται άγχος μειώνεται η απόδοση. Το VidaMe ακολουθεί μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση και στόχος μας είναι να αποτελέσει ένα εργαλείο που δείχνει τον δρόμο προς την ευτυχία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Δουλάμης.  

Η Vidavo ιδρύθηκε το 2002 και ειδικεύεται σε λύσεις τηλεϊατρικής, επιδιώκοντας να αναπτύξει υπηρεσίες και προϊόντα για μεγάλες κατηγορίες ασθενών, κάνοντας δυνατή την εξατομικευμένη παρακολούθηση χρόνιων ασθενειών. Προσφέρει πλήθος υπηρεσιών όπως η δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου, ο ιατρικός τουρισμός, οι κατασκηνώσεις υγείας, η διαχείριση διατροφής, η ανάρρωση/αποκατάσταση στο σπίτι, η αυτόνομη διαβίωση και υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Μεταξύ των «έξυπνων» προγραμμάτων που «τρέχει» η Vidavo είναι:

το Vida24, ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεμετρίας, καταγραφής και παρακολούθησης βιολογικών σημάτων και παραμέτρων υγείας, που υποστηρίζει την διαχείριση χρόνιων ασθενειών, αλλά και την πρόληψη μέσω της βελτίωσης δεικτών υγείας που μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση χρόνιων νοσημάτων

το VidaTrack, μία υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού, τηλεφωνικών κλήσεων και σήματος έκτακτης ανάγκης

Το VidaΨ, μία καινοτόμα πλατφόρμα τηλε-ψυχιατρικής που περιλαμβάνει ηλεκτρονικό φάκελο ψυχικής υγείας με ατομικό και οικογενειακό ιστορικό χρήστη, υποστηρίζει τηλεσυνεδρίες με βιντεοκλήση και δυνατότητα καταχώρησης πληροφορίας σε πραγματικό χρόνο, παρέχει σύστημα διαχείρισης χρόνου και οργάνωσης συνεδριών και προσφέρει εξειδικευμένα επιστημονικά εργαλεία παρακολούθησης της προόδου του χρήστη.

To VidaHome, μία ολοκληρωμένη και ευέλικτη λύση υποστήριξης αυτόνομης ή ημιαυτόνομης διαβίωσης ατόμων που χρήζουν εξατομικευμένης φροντίδας κατ’ οίκον ή στο πλαίσιο κλειστής ή ανοιχτής περίθαλψης με στόχο να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας τόσο για τους ίδιους όσο και για τους οικείους τους.