Skip to main content

Βούγιας: Να αποτρέψουμε γαλάζιο εμφύλιο στον δεύτερο γύρο

Πρέπει να είμαστε εμείς στον δεύτερο γύρο καθώς υπάρχει κίνδυνος διπλής οπισθοδρόμησης της Θεσσαλονίκης, επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση για συστράτευση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, πολιτικά μηνύματα, προτάσεις, εικόνες ρετρό και αρκετό συναίσθημα είχε η κεντρική εκδήλωση της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης» η οποία έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου στο «Ολύμπιον». Εν ολίγοις, ήταν μια εκδήλωση η οποία είχε τη σφραγίδα του υποψηφίου δημάρχου Σπύρου Βούγια ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος ότι για την «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» οι εκλογές δεν θα τελειώσουν στις 26 Μαΐου, αλλά μια βδομάδα μετά καθώς ο συνδυασμός θα περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Μην επηρεάζεστε από πληρωμένες δημοσκοπήσεις» ανέφερε ο κ. Βούγιας ο οποίος εμφανίστηκε βέβαιος για την εκλογική επιτυχία του συνδυασμού. Πρέπει, είπε, να είμαστε εμείς στον δεύτερο γύρο καθώς υπάρχει κίνδυνος διπλής οπισθοδρόμησης της Θεσσαλονίκης στην περίπτωση που τη δεύτερη Κυριακή αναμετρηθούν δύο συνδυασμοί οι οποίοι προέρχονται από τη Νέα Δημοκρατία, υπονοώντας τους Νίκο Ταχιάο και Γιώργο Ορφανό. «Παρά την πολυδιάσπαση της ΝΔ υπάρχει πιθανότητα στις 2 Ιουνίου να κληθούμε να επιλέξουμε ποια από τις δύο νεοδημοκρατικές εκδοχές θέλουμε κι αυτό πρέπει να το αποτρέψουμε οπωσδήποτε» τόνισε ο κ. Βούγιας. Προσέθεσε επίσης ότι εξελίσσεται παράλληλα μια διαμάχη μεταξύ του επίσημου υποψηφίου της ΝΔ, του κ. Ταχιάου και της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, της Κατερίνας Νοτοπούλου, διαμάχη την οποία χαρακτήρισε «στημένη» καθώς εξυπηρετεί τα σχέδιά τους για συσπείρωση των ψηφοφόρων των κομμάτων τους.

Στις εκλογές αυτές, είπε ο κ. Βούγιας, δεν επιλέγουμε κόμμα, αλλά διοίκηση για το δήμο. «Συνεπώς το ερώτημα το οποίο θα απαντηθεί στην κάλπη είναι ‘ποιος είναι ο κατάλληλος δήμαρχος για τη Θεσσαλονίκη’. Αν επικρατήσει αυτό το διακύβευμα τότε εμείς θα είμαστε αυτοί που θα κερδίσουμε», τόνισε ο υποψήφιος της «ΠΟΛΗχρωμης Θεσσαλονίκης».

Ο κ. Βούγιας υπογράμμισε επίσης, πως ο συνδυασμός εγγυάται ότι η πόλη θα διοικηθεί την επόμενη μέρα. Δεν είναι τυχαίο που όλοι μας υπολογίζουν για την επόμενη μέρα, διότι αυτή είναι η κουλτούρα η δική μου και του συνδυασμού, κουλτούρα συνεννόησης και συνεργασίας γι’ αυτό, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο εμείς θα είμαστε στη διοίκηση του δήμου», τόνισε.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν φωτογραφίες από το παρελθόν, που απεικόνιζαν τον κ. Βούγια σε προηγούμενες δράσεις του και εκλογικές αναμετρήσεις, στην «Ένωση Πολιτών» με τους Γιάννη Μπουτάρη και Αντώνη Μανιτάκη, στο θρυλικό «Sante» καθώς και με τον Λεωνίδα Κύρκο στις εκλογές του 1998, ενσταντανέ από τις εκλογές του 2002, με τον Γιάννη Μπουτάρη το 2012 κ.ο.κ.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνοπτικά και 18 προτάσεις του συνδυασμού που αφορούσαν το τραμ, τη θαλάσσια συγκοινωνία, την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους και της Αγίας Σοφίας, την πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας και την επέκταση του κρηπιδώματος, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε Μητροπόλεως, Τσιμισκή, Βασ. Όλγα κ.λπ. για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού και τη λειτουργική αναβάθμιση της εξυπηρέτησης από τον ΟΑΣΘ, την ανάδειξη της πολιτικής κληρονομιάς, την ανάδειξη του Μουσείου Ολοκαυτώματος που πρόκειται να κατασκευαστεί, την αναβάθμιση του ρόλου των δημοτικών κοινοτήτων κ.ο.κ.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση όλων των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιάννης Μανιάτης, Νίκος Νυφούδης (ο οποίος είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος), ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρήστος Παπαστεργίου, οι πρώην βουλευτές Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης και Λευτέρης Τζιόλας, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σταύρος Κωνσταντινίδης και Στέργιος Κωνσταντίνου, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, ενώ για μία στιγμή εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, χωρίς ωστόσο να παραμείνει στην αίθουσα.