Skip to main content

Ποιος κλάδος παίρνει σειρά στο ξεκαθάρισμα των κόκκινων δανείων

Όσοι από τους σημερινούς ιστορικούς μέτοχους δεν δεχθούν να βάλουν λεφτά, θα αποκλεισθούν και στη θέση τους θα μπουν στρατηγικοί επενδυτές.

Η ελληνική χαλυβουργία θα είναι ο επόμενος κλάδος, όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία αναδιάρθρωσης των δανείων από τις τράπεζες. Εντός των επόμενων ημερών, όπως μαθαίνουμε, θα αρχίσουν οι πρώτες κλήσεις προς τις διοικήσεις (όλων) των εταιριών του χώρου, προκειμένου να συζητηθεί η “επόμενη μέρα τους”. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στον συγκεκριμένο κλάδο, το πρόβλημα των “κόκκινων δανείων” αποτιμάται στα περίπου 1,5 δισ ευρώ και ότι από τον “κανόνα” δεν εξαιρείται καμία βιομηχανία, ούτε καν οι μεγαλύτερες.

Τραπεζικοί παράγοντες, με τους οποίους μίλησε η Voria.gr σχετικά, υποστήριξαν ότι στην περίπτωση τους «θα γίνει ό,τι και με τον "Μαρινόπουλο"». Δηλαδή, όσοι από τους σημερινούς βασικούς και ιστορικούς μέτοχους δεν δεχθούν να βάλουν οι ίδιοι λεφτά, θα αποκλεισθούν και στη θέση τους θα μπουν στρατηγικοί επενδυτές. Οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα και πάντως έως το τέλος του χρόνου, σχεδόν παράλληλα με τις αντίστοιχες στα Media, όπου θα είναι σχεδόν κατακλυσμιαίες.

Πάντως, η κρίση, δεν γεννά μόνο προβλήματα, αλλά και ευκαιρίες. Προσέξτε: το Άσυλο Ανιάτων, το οποίο έχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, από δωρεές, αλλά και μεγάλες υποχρεώσεις στην εφορία, βγάζει προς πώληση ορισμένα «φιλέτα» του. Το επόμενο; Πρόκειται για το κτίριο όπου στεγάζεται το ξενοδοχείο Grecotel Pallas Athena, στην πλατεία Καραΐσκάκη, στην Αθήνα. Ήδη, όσοι το πληροφορούνται, δηλώνουν ενδιαφερόμενοι. Πρώτος απ’ όλους, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη.