Skip to main content

Κινητοποίηση των εργαζομένων στη ΣΙΔΕΝΟΡ - Στήριξη από ΕΚΘ

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο πλαίσιο της κατεύθυνσης της ανάκτησης των απωλειών.

Σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου μπροστά από το εργοστάσιο ΣΙΔΕΝΟΡ προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής οι εργαζόμενοι του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της νέας τετράωρης στάσης εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν την υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης εργασίας στο πλαίσιο της κατεύθυνσης της ανάκτησης των απωλειών κατά την περίοδο της κρίσης.
Ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων παρέδωσε στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου και στους εργαζόμενους το Συνδικάτο Γραφικών Τεχνών και Τύπου - Χάρτου Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως μεταδίδει το 902.gr, οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις του, προχωρώντας σε νέες στάσεις εργασίας το Σάββατο 22 Ιουνίου 8 μ.μ. με 12 τα μεσάνυχτα και 12 με 4 τα ξημερώματα της Κυριακής καθώς και τη Δευτέρα 8 π.μ. με 12 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι της ΣΙΔΕΝΟΡ βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες σε κινητοποιήσεις για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και παροχές στην κατεύθυνση ανάκτησης των απωλειών των προηγούμενων χρόνων. Η εργοδοσία, ενώ έχει περάσει σε κερδοφορία τα τελευταία δύο χρόνια, αρνείται να δώσει αυξήσεις, ενώ ανακοίνωσε με εξώδικα που τους έστειλε σήμερα το πρωί στη διάρκεια της στάσης εργασίας που πραγματοποιούσαν, ότι από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου θα τους θέσει σε διαθεσιμότητα διάρκειας δύο εβδομάδων, επικαλούμενη οικονομική δυσχέρεια.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η διαθεσιμότητα είναι παράνομη και παράτυπη καθώς δεν υπάρχει σοβαρή μείωση εργασιών, ούτε παρουσιάζονται στοιχεία που να μπορούν να στηρίξουν έστω και προσχηματικά την επιλογή της.

Στήριξη από ΕΚΘ

Τους εργαζόμενους της «ΣΙΔΕΝΟΡ» και τα αιτήματά τους στηρίζει με ανακοίνωσή τους το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλει το ΕΚΘ, την ώρα που «οι εργαζόμενοι βγήκαν στους δρόμους διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμα τους στην εργασία και στη δίκαιη αμοιβή τους, η εργοδοσία που αρνείται να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου όλο αυτό τον καιρό, στέλνει εξώδικα στη διοίκηση του σωματείου των εργαζομένων, απειλώντας και τρομοκρατώντας τους προκειμένου να σταματήσουν τον αγώνα τους, με πρόσχημα τη δήθεν παρεμπόδιση της λειτουργίας της πύλης του εργοστασίου».

«Θεωρούμε αδιανόητη τη στάση της εργοδοσίας που ενώ καταγράφει αύξηση στα κέρδη της ΣΙΔΕΝΟΡ, όχι μόνο αρνείται την υπογραφή της ΣΣΕ που θα εξασφαλίζει την αύξηση στους μισθούς των εργαζομένων, αλλά προχωρώντας ένα ακόμα βήμα στα παράλογα αντεργατικά της σχέδια, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε διαθεσιμότητες των εργαζομένων», τονίζει το ΕΚΘ.

Παράλληλα, ζητά από τη διοίκηση της ΣΙΔΕΝΟΡ να «καθίσει άμεσα στο τραπέζι του διαλόγου και να προχωρήσει στην υπογραφή της ΣΣΕ, εγκαταλείποντας τις πρακτικές που "γεννούν" ανεργία και ανασφάλεια».

 

Φωτογραφία: 902.gr