Skip to main content

Ξεκινά αύριο από τη Νεάπολη ο ποδηλατικός αγώνας αντοχής

Ο Δρόμος Αντοχής ανδρών και εφήβων καλύπτει απόσταση 112 χλμ., με αφετηρία τη Νεάπολη και τερματισμό τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά.

Σε σταθερό και μόνιμο υποστηρικτή του αθλήματος της ποδηλασίας και του ποδηλάτου έχει εξελιχθεί, πλέον, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Μετά τον επιτυχημένο δεύτερο Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ.) στις κατηγορίες των υποδομών (cross country-XCC), που πραγματοποιήθηκε στο Άλσος της Δενδροφυτείας στις Συκιές, αυτή τη φορά στο επίκεντρο του αθλήματος έρχεται η Νεάπολη.

Αφορμή ο Δρόμος Αντοχής που διοργανώνει η Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΠΣΑΜΑΘ), στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Δρόμου Ατομικής Χρονομέτρησης, με συνδιοργανωτή τον δήμο Νεάπολης-Συκεών. Αυτός θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή 12 Μαΐου 2019, με αφετηρία το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, στις 9 το πρωί.

Ο Δρόμος Αντοχής ανδρών και εφήβων καλύπτει απόσταση 112 χλμ., με αφετηρία τη Νεάπολη και τερματισμό τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά, με τους ποδηλάτες να ακολουθούν τη διαδρομή δημ. κατάστημα Νεάπολης-Δαβάκη-οδός Λαγκαδά- στροφή Ωραιοκάστρου δεξιά προς παράδρομο για Λαγυνά-Λαγυνά-Λαγκαδάς-Πέντε Βρύσες-Κολχικό-Λαγκαδάς-Πέντε Βρύσες. 

Η διαδρομή Παίδων-Γυναικών-Νεανίδων θα έχει εκκίνηση στις 9.30 π.μ. από τις Πέντε Βρύσες και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Κολχικό-Λαγκαδάς-Πέντε Βρύσες (επί δύο στροφές, μήκος στροφής 40 χλμ.)  και τερματισμός Πέντε Βρύσες. 

Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στις 2 μ.μ. στην κεντρική πλατεία στις Πέντε Βρύσες.