Skip to main content

Ξεκινάει σήμερα το φεστιβάλ re:publica στη Θεσσαλονίκη

Στην επίσημη έναρξη παρόντες θα είναι ο δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Βερολίνου, ο Λευτέρης Κρέτσος και ο υπ.Πολιτισμού του κρατιδίου του Βερολίνου.

Αναδεικνύει τις νέες τάσεις στην τεχνολογία, θίγει τα σημαντικότερα ζητήματα της ψηφιακής κοινότητας και συγκεντρώνει ακτιβιστές, bloggers και δημοσιογράφους γύρω από ένα τραπέζι.

Ο λόγος για το φεστιβάλ re:publica (δείτε εδώ) το οποίο αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην Ευρώπη αναφορικά με τον ψηφιακό κόσμο και την τεχνολογία και ξεκινάει σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Στις 16.30 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη έναρξη στον χώρο του λιμανιού με πολλούς εκλεκτούς παρευρισκόμενους.

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, καθώς και ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, ο οποίος στην έναρξη θα παραδώσει μια δεκάλεπτη ομιλία με θέμα «The future of television is… television».

Ο Λευτέρης Κρέτσος θα αναφερθεί στις τεχνολογικές μεταλλάξεις της τηλεόρασης, η οποία παραμένει κυρίαρχη στον χώρο της οπτικοακουστικής διανομής. Η νέα μορφή τηλεόρασης διακρίνεται από ταχύτητα, αμεσότητα και εμπλουτισμένο περιεχόμενο χάρη στην εισαγωγή  νέων τεχνολογιών και γρηγορότερου διαδικτύου. Συνιστά μια εμπειρία που προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμογή στις ατομικές ανάγκες και που χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη κοινωνικότητα και διαδραστικότητα.

Παρόντες στην έναρξη επίσης θα είναι και ο δήμαρχος Βερολίνου και υπουργός Πολιτισμού του κρατιδίου Βερολίνου - Βραδεμβούργου Klaus Lederer, ο Γενικός Πρόξενος Γερμανίας κ. Walter Stechel,   ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας.