Skip to main content

Ξενοδόχοι Θεσσαλονίκης: Γιατί στηρίζουμε το Fly Over, παρότι ξέρουμε ότι θα πληγούμε σοβαρά

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης εξηγεί γιατί είναι θετική στην κατασκευή της υπερυψωμένης οδού στη Θεσσαλονίκη, με μία «μοναδική επιφύλαξη»

Τη στήριξή της στο έργο κατασκευής του Fly Over εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, με «μοναδική επιφύλαξη να μην ξαναζήσουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά και στη χρηματοδότηση, το σχεδόν εικοσάχρονο ανέκδοτο με το μετρό».

«Η ΕΞΘ έχοντας πλήρη ενημέρωση από τον αντιπεριφερειάρχη Υποδομών & Δικτύων της ΠΚΜ κ. Πάρι Μπίλλια για τις ωφέλειες που θα έχει η πόλη από το έργο του Flyover, το υποστηρίζει γνωρίζοντας ότι επαγγελματικά θα πληγούμε σοβαρά το μεσοπρόθεσμο διάστημα λόγω της πίεσης του κυκλοφοριακού, αλλά με την αποπεράτωση του θα αναπνεύσει το κέντρο της πόλης με ό,τι αυτό συνεπάγεται», αναφέρει η Ένωση και προσθέτει:

«Η μοναδική μας επιφύλαξη είναι να μην ξαναζήσουμε στην τήρηση του χρονοδιαγράμματος αλλά και στη χρηματοδότηση, το σχεδόν εικοσάχρονο ανέκδοτο με το μετρό, στο οποίο οι ευθύνες της πόλης ήταν πολύ μικρές μπροστά σε αυτές του κράτους. Η Θεσσαλονίκη σπάνια έχει την ευκαιρία να παίρνει έργα υποδομών, γιατί δυστυχώς δεν διεκδικούν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της αυτά που ποσοστιαία θα έπρεπε να της αναλογούν. Είναι λοιπόν υποχρεωμένη, όταν της προσφέρουν ένα έργο να μην απεμπολεί την ευκαιρία».