Skip to main content

Ξενογιαννακοπούλου: Αδικαιολόγητη η αποχώρηση της ΝΔ από τη Βουλή

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη Βουλή για τον νέο Ποινικό Κώδικα και για το αφορολόγητο

«Η παλινόρθωση στη νεοφιλελεύθερη πολιτική θα πλήξει όχι απλώς τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και τη μεσαία τάξη, αλλά θα υπάρξει επιστροφή σε μία οικονομική πολιτική η οποία θα φέρει τη χώρα ξανά σε αδιέξοδα και νέες ανισότητες», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την οικονομική ανάπτυξη, το εισόδημα, την εργασία και ένα περιβάλλον δημοκρατικό και κοινωνικό για τον λαό.

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα», χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την αποχώρηση της Ν.Δ. από τη Βουλή για τον νέο Ποινικό Κώδικα και για το αφορολόγητο, για νομοθετήματα, όπως είπε, που είναι «κοινής αποδοχής και αναγκαία».

Σχετικά δε με τις κατηγορίες περί ρουσφετολογικών ρυθμίσεων, επισήμανε ότι είχαν προαναγγελθεί πριν από την προκήρυξη των εκλογών και ότι δεν πρόκειται για νομοθετήματα της τελευταίας στιγμής, καθώς ειδικά για τους Ποινικούς Κώδικες έχουν προηγηθεί μήνες επιστημονικής επεξεργασίας και εξαντλητικής πολιτικής διαβούλευσης και υπάρχει μια ευρύτατη συναίνεση.