Skip to main content

Ξυδάκης κατά Περιστέρη: Λέει π...ες για Αμφίπολη και Ηφαιστίωνα

Η Κ.Περιστέρη κλήθηκε να διαχειριστεί μία ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη του βάρους της ως αρχαιολόγου, φέρεται να δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ.

Με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς μίλησε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκης, σχολιάζοντας τις τελευταίες ανακοινώσεις της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αναφορικά με το μνημείο της Αμφίπολης, το οποίο, όπως υποστηρίζει η ίδια, κατασκευάστηκε κατά παραγγελία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για να τιμήσει τον αδερφικό του φίλο, και στρατηγό του, Ηφαιστίωνα.

Όπως αναφέρει το vima.gr έξω από την Ολομέλεια της Βουλής, στο περιστύλιο, στο περιθώριο της εκλογής προέδρου της Βουλής, δημιουργήθηκε «πηγαδάκι» με τον Ν. Ξυδάκη με θέμα την... Αμφίπολη. Ο κ. Ξυδάκης χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις για τον Ηφαιστίωνα ως π.... (χρησιμοποίησε την γνωστή ελληνική έκφραση απαξίωσης), λέγοντας μάλιστα ότι η Κατερίνα Περιστέρη κλήθηκε να διαχειριστεί μία ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη του βάρους της ως αρχαιολόγου: «Δεν είδα ποτέ καμιά δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό» έλεγε.