Skip to main content

Ζάεφ: Εκλογές αν δεν σεβαστεί το VMRO την πλειοψηφία (video)

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε πως αν το μεγαλύτερο ποσοστό όσων προσήλθαν ψήφισε υπέρ της συμφωνίας τότε υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη Βουλή

Αλεξία Καλαϊτζή - Αποστολή στα Σκόπια

Την πρόθεσή του να μην οδηγήσει τη χώρα του σε εκλογές ξεκαθάρισε ο Ζόραν Ζάεφ στις πρώτες δηλώσεις του μετά το κλείσιμο των καλπών στην ΠΓΔΜ για το δημοψήφισμα, από το ξενοδοχείο Aleksandar.

Ο Ζόραν Ζάεφ τόνισε πως αν το μεγαλύτερο ποσοστό όσων προσήλθαν ψήφισε υπέρ της συμφωνίας τότε υπάρχει ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη Βουλή. Διευκρίνισε όμως πως αν οι βουλευτές του VMRO δεν ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε θα πάει σε εκλογές.

«Οι αποφάσεις πια θα ληφθούν εντός βουλής», δήλωσε ο Ζάεφ παρά τη χαμηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα. «Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό από όλους, οι ψηφοφόροι ψήφισαν με αξιοπρέπεια και περηφάνια. Αυτοί που συμμετέχουν είναι αυτοί που αποφασίζουν και διαμορφώνουν το αποτέλεσμα» τόνισε.

«Παρά την αποχή που κήρυξε η αντιπολίτευση εγώ σέβομαι την απόφαση των πολιτών να μη συμμετέχουν», είπε και παράλληλα διεμήνυσε πως «θα συνεχίσω να ηγούμαι της χώρας προκειμένου να μπούμε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ».

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έγινε δεκτός με χειροκροτήματα κατά την είσοδό του στην αίθουσα.