Δευτέρα 23 Μαΐου 2022
x

ΖΕΡΒΑΣ ΓΙΑ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ: ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΟΒΕΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ

Η καταδίκη των απειλητικών μηνυμάτων προς το πρόσωπο του Πρύτανη του ΑΠΘ είναι αυτονόητη και καθολική, τονίζει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Τις απειλές κατά του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου καταδίκασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος, «η καταδίκη των απειλητικών μηνυμάτων προς το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Νίκου Παπαϊωάννου είναι αυτονόητη και καθολική. Τα μηνύματα αυτά και το υλικό που διακινείται είναι απολύτως απαράδεκτα και δεν χωρούν σε μια δημοκρατική Πολιτεία, πόσο δε μάλλον όταν υποκρύπτουν εκβιασμό και ευθεία απειλή κατά της ζωής. Ο Πρύτανης του Α.Π.Θ συμβολίζει για την πόλη της Θεσσαλονίκης έναν θεσμό, συμβολίζει το ίδιο το Πανεπιστήμιο και ως εκ τούτου η συμπαράστασή μας είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη».

Διαβάστε - Εκκένωση κατάληψης ΑΠΘ: Έφτιαξαν κηδειόχαρτα κατά του πρύτανη - «Άνοιξε τον τάφο του» (φωτο)

Παράλληλα προσθέτει πως «είναι χρέος μας να διαφυλάξουμε το κύρος των Ανώτατων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, καθηγητές και σπουδαστές καθώς και το ίδιο το πρόσωπο του Πρύτανη του Α.Π.Θ. Η ίδια η πανεπιστημιακή κοινότητα οφείλει να απομονώσει και να εξοβελίσει τους εμπνευστές αυτών των ενεργειών και οι Αρχές να τους εντοπίσουν, ώστε να λογοδοτήσουν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ