Skip to main content

Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη είναι πλέον στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην τοποθέτησή του στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του Τουρισμού

Μήνυμα ότι «η Θεσσαλονίκη αλλάζει προς το καλύτερο» έστειλε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, στην πρώτη συνεδρίαση του Σώματος μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ο κ. Ζέρβας στην τοποθέτησή του έκανε εκτενή αναφορά στον τουρισμό στην πόλη, κάνοντας λόγο για σταθερά και ουσιαστικά βήματα που έχουν γίνει. «Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας που να μην παρατηρήσει τα σταθερά και ανοδικά βήματα που κάνει η πόλη στον τομέα του Τουρισμού, ιδιαίτερα μετά τα δύσκολα και πλέον δύο χρόνια της πανδημίας. Όλα αυτά δεν οφείλονται σε κάποιο αυτόματο πιλότο, αλλά σε μια μεθοδική προσπάθεια και σε μια στοχευμένη και συντονισμένη προβολή της πόλης», σημείωσε ο κ. Ζέρβας, κάνοντας αναφορά και στην προβολή της πόλης σε παγκόσμια ευρωπαϊκά περιοδικά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο έχει αυξηθεί ο χρόνος διαμονής ενός τουρίστα στην πόλη μας καθώς και τα ποσά που καταναλώνει. Έκανε αναφορά και καινούργια και πολλά ξενοδοχεία που έχουν ξεκινήσει με τουλάχιστον 600 κλίνες. «Χαίρομαι που πλέον η Θεσσαλονίκη είναι αναγνωρίσιμη. Είναι σημαντικό ότι η πόλη μας να είναι αναγνωρίσιμη και όχι ο δήμαρχος», τόνισε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας πως γίνεται προσπάθεια για τουρισμό και τους 12 μήνες.

Πρόσθεσε ότι η πόλη κατάφερε να «ξεπεράσει το σοκ του πολέμου στην Ουκρανία» και την απώλεια τουριστών από τη Ρωσία και την Ουκρανία και στράφηκε σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Μ.Βρετανία, αλλά και τα Βαλκάνια, το Ισραήλ και η Κύπρος.

Ο κ. Ζέρβας ανακοίνωσε επίσης ότι ο δήμος μέσα στο 2022 έχει δώσει 40 άδειες χρήση δημόσιου χώρου για κινηματογράφηση ταινιών και διαφημιστικών σποτ. «Όλα αυτά δεν έγιναν μόνο με τη δική μας προσπάθεια. Είναι πολλοί αυτοί που συνέλαβαν σε αυτό το αποτέλεσμα. Η Θεσσαλονίκη είναι στον χάρτη του παγκόσμιου τουρισμού. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και θέλουμε κάθε χρόνο οι αριθμοί να βελτιώνονται», τόνισε.

Τι είπε η αντιπολίτευση για τον τουρισμό στην πόλη

Τα στοιχεία που έδωσε ο δήμαρχος για αύξηση του τουρισμού στη Θεσσαλονίκη διέψευσε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου. ‘Οπως είπε «άκουσα κάποιους πανηγυρισμούς από τον κ.Ζέρβα που δεν επιβεβαιώνονται. Τα στοιχεία δείχνουν πτώση στα νούμερα των αφίξεων στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ εάν πάμε στις οδικές μετακινήσεις εκεί θα πονέσουμε πραγματικά γιατί είχαμε μεγαλύτερη πτώση από την αναμενόμενη. Αν ακούσουμε τους ξενοδόχους θα δούμε ότι ανησυχούν ιδιαίτερα γιατί είχαν αυξημένα κόστη και υπάρχει αγωνία για την περίοδο της ΔΕΘ, για τη διάρκεια του χειμώνα και το 2023».

Ο Βασίλης Γάκης, επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα», από την πλευρά του υποστήριξε πως χαίρεται για την προβολή της πόλης, ωστόσο πρόσθεσε πως η τουριστική πολιτική οικοδομείται συντονισμένα, οργανωμένα και μακροχρόνια. «Τι σημαίνει αυτό; Οι επαφές που θα κάνετε σήμερα, για παράδειγμα για τις κρουαζιέρες, θα δείτε να έχουν αποτέλεσμα μετά από 4-5 χρόνια. Η προσπάθεια που θα κάνετε για προσέλκυση τουριστών σήμερα, θα δείτε τα αποτελέσματα του χρόνου μετά από 2 και 3 χρόνια».