Skip to main content

Απολογισμός Zέρβα: Χρυσή ευκαιρία να αλλάξει κατηγορία η Θεσσαλονίκη

Τι είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας τον απολογισμό των πεπραγμένων του τελευταίου τετραμήνου 2019

Τον απολογισμό των πεπραγμένων του τελευταίου τετραμήνου της διοίκησής του το 2019 πραγματοποίησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιείται στο δημαρχείο.

Ο κ. Ζέρβας αναφέρθηκε σε έργα της διοίκησης, όπως την ανάκτηση της ασφαλιστικής ενημερότητας, τις μειώσεις δημοτικών τελών, τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο και τις δράσεις στην καθαριότητα, λέγοντας πως πλέον κάθε αναφορά στον δήμο της Θεσσαλονίκης έχει θετικό πρόσημα. «Υποσχέθηκα από την πρώτη στιγμή ότι θα είμαι δήμαρχος που θα κάνει τη δουλειά θέλοντας να σηματοδοτήσω μια στροφή και στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που αφορούν τον δημότη, σε θέματα που καθορίζουν την καθημερινότητα και του κατοίκου και του επισκέπτη», υπογράμμισε, προσθέτοντας ωστόσο ότι αναγνωρίζει ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

«Η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει να χάσει άλλο χρόνο, δεν έχει αυτή την πολυτέλεια. Είναι μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξουμε κατηγορία, να αλλάξουμε επίπεδο. Για να το καταφέρουμε υπάρχει μόνο μια λύση: δουλειά, πολλή δουλειά». Ο δήμαρχος σημείωσε πως για να γίνει αυτό χρειάζεται σύγκρουση με την κουλτούρα του πολιτικού καφενέ, της παθογένειας, της διαρκούς διαβούλευσης και της ακινησίας.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη η πόλη καθώς όπως είπε μέσα από αυτά περνάει η εξέλιξή της. Επισήμανε μάλιστα ότι από τη θέση του δημάρχου δεν σταματάει να διεκδικεί τις υποδομές που χρειάζεται η Θεσσαλονίκη.