Skip to main content

Ζέρβας: Κάτω από 30 ετών τα μισά κρούσματα στην πόλη - Εκτεταμένοι έλεγχοι (vid)

Παρότι η Θεσσαλονίκη είναι ακόμα στο δεύτερο στάδιο του Χάρτη Ασφαλείας είναι πολύ κοντά στο να φτάσει το τρίτο, προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης

Η έξαρση του κορωνοϊού στην πόλη μας έχει να κάνει με μία αδικαιολόγητη ανεμελιά, υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας στις δηλώσεις που έκανε σήμερα το απόγευμα μετά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη που είχε νωρίτερα με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Περιφερειάρχη Κέντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, και τον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως ένα στα δύο θετικά κρούσματα στην πόλη μας είναι άτομο ηλικίας από 16 έως 29 ετών ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 33 χρόνια.
«Αν θέλουμε να έχουμε την πόλη ανοιχτή, τα σχολεία ανοιχτά, τα μαγαζιά ανοιχτά, πρέπει να είμαστε όλοι πάρα πολύ προσεκτικοί», σημείωσε απευθύνοντας έκκληση κυρίως στους νέους να προσέξουν τις συναιθροίσεις και τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς και λιγότερο ανοιχτούς χώρους.

Ο ίδιος δήλωσε πως η πόλη αντιμετωπίζει το τρίτο κύμα κορωνοϊού και παρότι είναι ακόμα στο δεύτερο στάδιο του Χάρτη Ασφαλείας είναι πάρα πολύ κοντά στο να φτάσει το τρίτο, να αγγίξει δηλαδή το πορτοκαλί. «Για να αποφύγουμε το κόκκινο στάδιο, το 4ο, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι πολύ σκληρά», προειδοποίησε. Για αυτό ανακοίνωσε πως από αύριο θα ξεκινήσουν εκτεταμένοι έλεγχοι από μεικτά κλιμάκια αστυνομίας και δημοτικής αστυνομίας με στόχο να αποφευχθούν οι συναθροίσεις.

Ο δήμαρχος εξέφρασε ωστόσο την αισιοδοξία του ότι η Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει επιτυχώς και το τρίτο κύμα κορωνοϊού, όπως έκανε τον Μάρτιο και το καλοκαίρι.

Ο κ. Ζέρβας ανέφερε πως κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε και το ζήτημα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου επισημαίνοντας πως αν όχι αύριο, μεθαύριο θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις σχετικά με το πώς θα πραγματοποιηθούν οι εορτασμοί την ημέρα εκείνη. «Ίσως να μη χαρεί η πόλη μας αυτά που θα μπορούσε να χαρεί, αλλά είναι και αυτό ένα κομμάτι αυτής της προσπάθειας ούτως ώστε να ανταποκριθούμε θετικά και ουσιαστικά στο τρίτο αυτό κύμα του κορωνοϊού».